Karatay'da Emeklilere Yönelik Sağlık Semineri

Karatay Belediyesi Emekli Konakları'na kayıtlı emeklilere yönelik Belediye Kültür Müdürlüğü'nce sağlık semineri düzenlendi.

Karatay Belediyesi Meclis Salonu'nda Medikal hastanesi ile ortaklaşa düzenlenen seminere Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, hastane yetkilileri ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı.

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, seminerde yaptığı konuşmada, tansiyon ve kalp rahatsızlığının en yaygın karşılaşılan hastalıkların başında geldiğini söyledi.

Doktorun verdiği ilacı düzgün şekilde kullanmanın önemine değinen Soylu, tedavi için daha önce kullanılan ilaçların doktor kontrolüne gidildiğinde hastanın yanında götürmesi gerektiğini ve bunun doğru tedavi için önemli olduğunu belirtti.

Üroloji Uzmanı Alparslan Demirci ise prostat hastalığı hakkında bilgi verdi.

Prostat rahatsızlığının ellili yaşlarda daha çok görüldüğünü dile getiren Demirci, 50 yaşını geçmiş erkeklerin hiçbir şikayeti olmasa dahi yılda 1 defa prostat muayenesi ve tahlil yapmasını önerdi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Operatör Dr. Selda Ulaşan da katarak hastalığı hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Katarak hastalığının görmede bulanıklık yaptığını ifade eden Ulaşan, Katarakta bağlı görme bozukluğunun seneler içinde ortaya çıktığını ve hastanın zamanla bunu benimsediğini belirtti.

Seminerin sonunda, Karatay Belediyesi Kültür Müdürü Ayşe Şenyiğit tarafından hastane yetkililerine, hediye ve çiçek takdim edildi.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA