Mudosk Üyeleri, Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri Çerçevesinde Kurtik Dağı'na Tırmandı

Muş Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Kulübü üyeleri, Sarıkamış şehitlerini anma etkinlikleri çerçevesinde Kurtik Dağı'na tırmandı.

Sabah erken saatlerde başlayan tırmanışın tamamlanmasının ardından, Muş Belediyesi önünde Vali Yardımcısı Fatih Demir tarafından karşılanan dağcılar, Sarıkamış şehitlerine olan minnet borçlarını, bu şekilde ödemek istediklerini belirtti.

Dağcılar adına açıklama yapan Şahin Şahin, Allah-u Ekber şehitlerini anmak için MUDOSK olarak Kurtik Dağı'na tırmandıklarını söyledi.

Şahin, ''Ecdadımız, ülkemiz ve milletimiz için sıcak-soğuk demeden savaşarak, bugünlere gelmemize vesile oldu. Biz de onlara layık olmak için bu soğuk kış gününde, temsili olarak bir tırmanış gerçekleştirip, atalarımıza minnet borcumuzu ödemeye çalıştık'' dedi.

Vali Yardımcısı Fatih Demir ise, Allah-u Ekber şehitlerini rahmetle andığını söyledi.

Demir, ''Bugün ülkemizde toplumun bütün kesimleri, Sarıkamış şehitlerini anmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu arkadaşlarımız da böyle bir davranışta bulunarak katkıda bulundu. Kendilerine valiliğimiz adına teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA