Muş'ta, ''6. Uluslararası Onkoloji Günleri'' Düzenlenecek

''6. Uluslararası Onkoloji Günleri''nin, 24-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında, Muş'ta düzenleneceği bildirildi.

Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Salih Yüce, yaptığı yazılı açıklamada, 6. Uluslararası Onkoloji Günleri'nin Muş'ta düzenleneceğini ifade etti.

Dernek olarak, çocukları ve gençleri kansere karşı korumayı amaç edindiklerini belirten Yüce, şunları kaydetti:

''Kanser çok tehlikeli bir sağlık problemi ve erken teşhis kanser tedavisini kolaylaştırıyor. Bu nedenle kansere karşı ailelerin, çocukların ve gençlerin doğru bilgilendirilmesi, konu üzerine çalışan sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi, hastalığın önlenmesi ve erken teşhis açısından oldukça önemli. Bu amaçla 2007 yılından bugüne, her yıl bu program düzenlenmekte.''

Sınır tanımayan bir hastalık olan kanserde, uluslararası ve ulusal düzeyde deneyimlerin ve iyi örneklerin paylaşımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bir ülkenin yaşadığı tecrübenin, bir diğer ülke için rehber niteliğinde olabildiğini ifade eden Yüce, şunları aktardı:

''Türkiye'de kanserle mücadele alanında, sivil toplum kuruluşlarının gelişimi, ulusal çalışmaların yanı sıra, uluslararası çalışmalarda yer alması oldukça önemli. Onkoloji Günleri, bu açıdan eşsiz bir fırsat yaratmakta ve konuyla ilgili tüm tarafların biraya gelmesini sağlamaktadır. Bu durum tarafların birbirini anlamasını, ortak projeler ve programlar geliştirmeleri ve Türkiye'den sivil toplum kuruluşlarının uluslararası çalışmalar içerisinde daha aktif roller almasını sağlamaktadır.''

Yüce, 24-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek 6. Uluslararası Onkoloji Günleri programına, Slovenya eski Başbakanı ve Avrupa Birliği Parlamenteri Alojz Peterle'nin de katılacağını ifade etti.

Muhabir: Sabri Yıldırım

Yayıncı: Berin Arslan Çetin
Kaynak: AA