6.Uluslararası Onkoloji Günleri Muş’ta Yapılacak

Genç Birikim Derneği ve Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği Başkanı Salih Yüce, 6.Uluslararası Onkoloji Günleri’nin 24-30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Muş’ta düzenleneceğini açıkladı.

6.Uluslararası Onkoloji Günleri Muş’ta Yapılacak
Konuyla ilgili açıklama yapan Salih Yüce, dernek olarak toplumun kaynağı olan çocukları ve gençleri kansere karşı korumayı amaç edindiklerini belirtti.

Yüce, “Kanser çok tehlikeli bir sağlık problemi ve erken teşhis kanser tedavisini kolaylaştırıyor. Bu nedenle kansere karşı ailelerin, çocukların ve gençlerin doğru bilgilendirilmesi, konu üzerine çalışan sivil toplum kuruluşlarının güçlenmesi hastalığın önlenmesi ve erken teşhis açısından oldukça önemli. Bu amaçla 2007 yılından bugüne dek her yıl uluslararası ‘Yeşeren Bir Bitki’ onkoloji günleri programını düzenlemekteyiz” dedi.

Sınır tanımayan bir hastalık olan kanser alanında uluslararası ve ulusal düzeyde deneyimlerin ve iyi örneklerin paylaşımının da büyük önem taşıdığını vurgulayan Yüce şunları söyledi: “Bir ülkenin yaşadığı tecrübe, bir diğer ülke için rehber niteliğinde olabilmektedir. Türkiye’de kanserle mücadele alanında sivil toplum kuruluşlarının gelişimi, ulusal çalışmaların yanı sıra uluslararası çalışmalar içerisinde yer alması oldukça önemli bir konudur. Onkoloji Günleri bu açıdan eşsiz bir fırsat sağlamakta ve konuyla ilgili tüm tarafların; Kamu Kurumları, Bilim Adamları, parlamenterler, ulusal basın temsilcileri, uluslararası kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları, hastalar, gençlerin biraya gelmesini sağlamaktadır. Bu durum tarafların birbirini anlamasını, ortak projeler ve programlar geliştirmelerini ve Türkiye’den sivil toplum kuruluşlarının uluslararası çalışmalar içerisinde daha aktif roller almasını sağlamaktadır.” Yüce, 24 -30 Mayıs 2013 tarihleri arasında Muş’ta düzenlenecek olan 6.Uluslararası Onkoloji Günleri programına Slovenya eski Başbakanı ve Avrupa Birliği Parlamenteri Alojz Peterle’nin de katılacağını söyledi.

Kaynak: İHA