Yarıyıl Tatilinde Umreye Gidenlere Gece Dörtte Uğurlama Töreni

Umre sezonunun açılmasıyla birlikte binlerce insan aşk ve iştiyakla kutsal topraklara gitti.

Antalya'dan da önceki gün kutsal topraklara gidenlere Antalya Havalimanı'nda gece 04.00'te uğurlama töreni düzenlendi.

Törene il müftü yardımcıları İbrahim Keser ve Mustafa Aydın katıldı.

Duygulu anların yaşandığı törende, Diyanet İşleri Başkanlığı'na kayıt yaptıran Antalya'nın çeşitli okullarında öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan ilk kafile sömestr umresi için yola çıktı. Kutsal topraklara hareket eden umrecilerin yakınları ise sevinç gözyaşlarıyla; "Bizden selam götürün Allah Resulü’ne. Kâbe’de bizim için de dua edin" diyerek, Allah'a ve Allah Resulü‘ne olan muhabbetlerini dile getirdi. Antalya’dan kutsal topraklara gidecek olan umreciler, "Allah'ın misafirleri olmaya gidiyoruz. İnşallah gidemeyen kardeşlerimize de Cenab-ı Allah nasip eder. Şu anki duygularımızı kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Ancak bunu yaşamak lazım. Yüreğimiz kıpır kıpır. Sanki esas evimize gidiyor gibiyiz." şeklinde konuştu.

Törende bir konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, "10 günü Mekke şehrinde, 10 günü de Medine şehrinde olmak üzere toplam 20 günlük bir program tertip ettik. Antalya halkının, kutsal beldelere gitme konusundaki duyarlılığı had safhada, şu ana kadar çeşitli kategorilerde 1300 rakamını yakaladık, sömestr umrecilerinin ilk kafilesini şu anda gönderiyoruz Allah nasip ederse 2 kafilemiz daha var onları da yarın ve yarından sonra göndereceğiz yaklaşık 500 kişi sömestr umresine ilimizden kayıt yaptırdı." dedi.

"Sabahın ilk saatleri ve havanın soğuk olmasına rağmen havaalanında bulunan yüzlerce kişi bu heyecanın ve ilginin bir göstergesi." diyen Keser, O mübarek topraklara Allah’ın resulüne selam götürün Sizler buradan giderken bütün varlığınız çoluk çocuğunuz bizlere, sizleri de Allah'a emanet ediyoruz. Bizlerin selamlarını Kâbe’ye, Resulullah'a, Arafat'a, Uhud'a, zemzeme ve bütün kutsal beldelere götürünüz." ifadelerini kullandı .