Milli Güvenlik Kurulu'ndan Diyalog Çağrısı

Mısır Milli Güvenlik Kurulu, siyasi partileri, ''Anlaşmazlıkları tartışmak üzere, bağımsız şahsiyetlerin öncülük edeceği geniş yelpazeli bir diyaloğa'' çağırdı.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin başkanlığında olağanüstü toplanan kuruldan yapılan açıklamada, ülkede yaşanan şiddet olayları kınanarak, barışçıl gösteri çağrısında bulunuldu.

Şiddetin sürmesi durumunda bazı il ve ilçelerde sokağa çıkma yasağı ilan edilebileceği belirtilen açıklamada, ''Barışçıl olduğu sürece ifade özgürlüğünü destekliyoruz. Ancak yaşanan şiddet olayları Mısır'ın güvenliğini tehdit etmekte ve devrimin ruhuna uygun düşmemektedir. Siyasi ve ulusal güçler, anlaşmazlıkları tartışmak üzere, bağımsız şahsiyetlerin öncülük edeceği geniş yelpazeli bir diyaloğa katılmalıdır'' denildi.

Açıklamada, Mısır yargısının vereceği kararların saygıyla karşılanacağına değinilerek, ''Siyasi anlaşmazlıkların olduğu meselelerin tartışılması ve uzlaşıya varılması, parlamento seçimlerinin şeffaf bir şekilde yapılmasını sağlayacak mekanizmalar üzerinde anlaşma sağlanması için diyalog çağrısında bulunuyoruz'' ifadesi kullanıldı.

Basın özgürlüğüne vurgu yapılan açıklamada, halkın ve basının güvenlik güçlerine asayişin sağlanması noktasında yardımcı olması istendi.

Açıklamada, ülkedeki her kesime aynı mesafede durulduğu, siyasete müdahil olunmadığı ancak halkın güvenliğinin sağlanması ve isteklerinin karşılanması konusunda sorumlulukların yerine getirilmesine çalışıldığı kaydedildi.

Muhabir: Abdurrahman Fethi / Gülşen Topçu

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA