Rize Halk Sağlığı Müdürü Özşahin Açıklaması

Rize Halk Sağlığı Müdürü Dr. Faik Özşahin, ''Kalsiyum ve protein olmak üzere ihtiyaçların karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süttür'' dedi.

Faik Özşahin, AA muhabirimize yaptığı açıklamada, obezitenin önlenmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde okullara yönelik yaptıkları aktiviteler arasında ''Okul Sütü Programı''nın başlatılmasının da olduğunu söyledi.

Beslenmenin insanın büyümesi, gelişmesi, sağlıklı ve üretken olarak uzun süre yaşaması için gerekli olan enerji ve besin ögelerinin yeterli miktarda düzenli olarak alınması anlamına geldiğini söyleyen Özşahin, ''Kalsiyum ve protein olmak üzere ihtiyaçların karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süttür'' dedi.

Özşahin, sütün yeterli miktarlarda tüketiminin özellikle büyüme ile gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocuklarının dengeli beslenmesini sağladığını söyleyerek, ''Süt, aynı zamanda güçlü dişlerinin oluşmasına, kemik yoğunluğunun artmasına yardımcı olarak, gelişme oranlarını arttırarak büyümeyi desteklenmektedir. Bu dönemde çocukların sağlıklı gıdaya ulaşmasını, yeterli ve dengeli beslenmesini, sağlıklı olmasını ve eğitimini bir bütün olarak ele alarak, sağlıklı ve üretken bireylerden oluşan bir topluma sahip olmak istiyoruz'' şeklinde konuştu.

Yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanına müdahale edilebilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda bilinçlendirme çalışmaları yaparak sütün içilmesi için farkındalık eğitimi çalışması yaptıklarını anlatan Özşahin, ''Çocukların beslenmesi, sağlıklı olması, eğitilmesi birbirini tamamlar şekilde sağlanabilirse çocuklar, ülkelerin güvenilir, güçlü ve mutlu yarınları olacaktır'' ifadesini kullandı.

Muhabir: Salih Yıldırım

Yayıncı: Tuncay Bekar
Kaynak: AA