Ödemiş'te Adli Kolluk Personeli İçin Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Ödemiş Cumhuriyet Başsavcılığı, Ödemiş Adliyesi'nde görevli tüm Cumhuriyet Savcıları ile Ödemiş ve Beydağ İlçe Emniyet Müdürlükleri ile İlçe Jandarma Komutanlıkları'nda görevli tüm adli kolluk sorumluları ve adli kolluk personelinin katılımıyla bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

Ödemiş'te Adli Kolluk Personeli İçin Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
Belediye Nikah Salonu'nda düzenlenen toplantıya başkanlık eden Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, yaptığı konuşmada, yargı çevresi içerisinde yürütülen adli soruşturmalarla ilgili olarak, adli kolluk birimleri ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında gerekli koordinasyonun sağlanmasını istedi.

Konuşmada, adli iş ve işlemlerin yürütülmesinde oluşabilecek hata ve noksanlıkların asgariye indirilmesi, adli kolluk birimlerinin soruşturma işlemlerinin yürütülmesinde karşılaştıkları sorunların tespit edilmesi gibi ana konular yer aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül'ün sunumuyla başlayan toplantıda, adli işlemlerle ilgili tüm konular ele alınarak değerlendirildi. Ayrıca adli kolluk personelinin soruları cevaplandırıldı. Başsavcı Yurdagül, şunları söyledi, “UYAP sistemine geçildiğinde ilk dönemlerde bizler de sisteme adapte olamamıştık. Sistemi kullanmaya başladığımızdan itibaren de çalışmalar hızlandı ve evraklar sistem üzerinden hatasız şekilde yapılmaya başlandı. Sizler de yazışma ve evrak hazırlıklarınızı sistem üzerinden yapmaya başladığınızda daha rahat çalışma imkanı bulacaksınız. Kanun ve yönetmeliklerde yer alan bazı aksaklıkların giderilmesi veya eksik anlaşılmaktan kaynaklanan sorunların çözülmesi gibi konuları daha net anlamış olacaksınız. Bunlardan bir tanesini ifade edecek olursak: Olayın meydana gediği yerde olay yeri ekibi çevre emniyetini aldıktan sonra bu alanın güvenliğinin sağlanmasından buradaki güvenlik güçlerimiz sorumlu. Burada aslolan da delillerin korunmasıdır."

"BİREYLERLE İLGİLİ İŞLEMLERDE KENDİNİZİ ONLARIN YERİNE KOYACAKSINIZ"

Başsavcı Yurdagül, daha sonra şöyle konuştu: "Bireyler, suçlu ya da zanlı gibi çeşitli sebeplerle ifadeleri alınacak ya da üst araması, araç araması ve ev araması gibi çeşitli konularda suça teşkil eden yerlerin aranmasında da işlemleri, o muhatabın vicdana, hukuka ve insan haklarına uygun olması için de, işlemlerde kendinizi o kişinin yerine, kendi aileniz, babanız, anneniz, kardeşiniz gibi düşünerek yetkinizi aşmadan, takdir hakkınızı da kullanarak hareket etmek durumundasınız. Kişinin ya da suçlunun yakalanması, arama yapılması gibi konularda kanunun belirttiği madde ve yönetmeliklerle hareket ederek, bu gibi konularda da anlamadığınız konuları bizlerle hemen koordinasyon sağlayarak kısa sürede çözüme ulaşacak kararları da almak durumunda olacağız.”
Kaynak: İHA