Kişisel Gelişim Uzmanı Arat Açıklaması

Kişisel Gelişim Uzmanı Melih Arat, ''Türk insanı bir savaş ortamında düşmanına dahi yardım edebilecek ve beyaz bayrak yapmak için kendi fanilasını kullanacak kadar sıra dışı bir insandır'' dedi.

Arat, Özel Sevgi Çiçeği Konferans Salonu'nda ''Sıra Dışı Yaşam Becerileri ve Öğretmenlik'' konulu seminerde, sıra dışı bir sonuç almak istemiyor ve kullanılan yöntem çalışmıyorsa farklı bir yöntem denenmesi gerektiğini belirterek, aynı şeyi yaparak, farklı sonuç alınamayacağını kaydetti.

Derslerde öğrencilerin daha dikkatli ve başarılı olmalarını sağlayacak yöntemleri öğretmenleri de içine katarak uygulamalı bir şekilde anlatan Arat, şöyle konuştu:

''Farklı yöntemlere ve farklı bir düşünüş şekline ihtiyacımız var. İçinden çıkılamayan problemlerin çözümünde, tersini düşünme tekniği isimli yöntem sayesinde yani, başarılı olamayan yöntemin tam tersini yapmakla başarılı sonuçlar alınabildiği tespit edilmiştir. Sınıflardaki oturma düzeninde yapılacak küçük değişiklikler, derse girerken yanınızda getireceğiniz farklı bir materyal ya da farklı bir hikaye, değişik bir anlatım öğrencilerin dikkatini çekebilir ve derslere odaklanmasına sağlayabilir. Öğrencilerle samimiyet sağlamanın ve onlarla bütünleşmenin etkili bir silah olduğunu unutmamalıyız. Sıra dışı öğretmenlik, ders öncesinde önemli ölçüde hazırlık yapmak, mutlaka amaçlarımıza ulaşmamızda bize yardımcı olacak yöntem farklılığı oluşturmaktır. Türk insanı bir savaş ortamında düşmanına dahi yardım edebilecek, beyaz bayrak yapmak için kendi fanilasını kullanacak kadar sıra dışı bir insandır.''

Seminer sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Arat'a Osmanlı armasının bulunduğu tabak hediye etti.

Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA