CHP’li Mahmut Tanal'dan Kadın Polise: Kalk, Ben Oturacağım!

Mısır Çarşısı’ndaki patlamaya ilişkin davanın duruşmasını izlemek için sonradan salona gelen CHP Milletvekili Mahmut Tanal, görev gereği salonda bulunan kadın polisi yerinden kaldırarak kendisi oturdu.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme salonunu avukatlar, basın mensupları ve izleyiciler tamamen doldurdu. İzleyicilerin bulunduğu bölümün yan taraflarına polisler için ikişer sandalye kondu ve görevli polisler buraya oturdu.

Duruşma başladıktan yaklaşık bir saat sonra CHP Milletvekili Mahmut Tanal da salona geldi. Oturacak yer kalmadığını gören Tanal, polislerin bulunduğu yere yöneldi. Üzerinde polis yeleği bulunan sivil kadın polisin yanına gelen Tanal, sandalyeden kalkmasını istedi. Polis memurunun görevli olduğunu ve yerin kendileri için ayarlandığını söylemesine rağmen talebinde ısrar eden Tanal, “Sizin göreviniz burada oturmak değil. Biz ayakta kalıyoruz.” şeklinde ifadeler kullandı.

Kadın polisin görevi gereği orada bulunduğunu izah etmeye çalışmasına karşın tepkisine devam eden Tanal'ın bu ifadeleri üzerine kadın polis oturduğu yerden kalkarak salondan ayrıldı. Tanal da boşalan sandalyeye oturdu. Adliyede görevli polis memurunun Tanal’a sandalyenin emniyet görevlileri için konduğunu izah etmeye çalışmasına da aldırış etmeyen Tanal, “Mahkemenin içine siz karışamazsınız. Kalkmıyorum ben.” dedi.