Hayvan ve Tohum Destekleme Listeleri Askıya Çıktı

Simav Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Ceylan, buzağı, anaç sığır, mazot, gübre ve toprak analizi desteği ve diğer desteklemelerle ilgili listelerin askıya çıkarıldığını bildirdi.

Ceylan, AA muhabirine, desteklemelere başvuran çiftçi ve besicilerin isimlerinin yazılı olduğu listelerin, süreli olarak köy ve beldelerdeki muhtarlıklarda askıya çıkarıldığını söyledi.

Varsa hataların düzeltilmesi için 31 Ocak'a kadar listelerin askıda kalacağını belirten Ceylan, şöyle konuştu:

''Listelerde hata görülürse vatandaş bunun düzeltilmesi için Müdürlüğümüze başvursun. Aynı şekilde sertifikalı tohum ve sertifikalı fidan kullanan çiftçilerin listeleri 26 Ocak, anaç sığır desteklemelerini içeren listeler 30 Ocak, buzağı desteklemelerini kapsayan listeler de 31 Ocak tarihine kadar incelenmesi için askıda kalacak.''

Ceylan, başvuru sahiplerinin, listeleri mutlaka incelemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

-Mekanik sayaç abonelerinin içme suyu ücretlerinde indirim

Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, geçen yıl mekanik sayaç monte ettiren içme suyu abonelerinin fiyat tarifesinde bu yıl için indirim yapılacağını bildirdi.

Karahan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren içme suyunda Katma Değer Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi'nin yürürlüğe girdiğini söyledi.

Geçen yıl mekanik su sayacı kullanan konutlarda kademeli olarak fiyat indirimine gidildiğini belirten Karahan, şunları kaydetti:

''Geçen yıl 1-25 metreküp arası su kullanan mekanik sayaçlı konut aboneleri metreküpüne 2,34 lira öderken, bu yıl 1,80 lira ödeyecek. Geçen yıl 26-50 metreküp arası su tüketen konut sahipleri metreküpüne 3,23 lira öderken, bu yıl 2,52 lira ödeyecek. Yine geçen yıl 50 metreküp ve üzeri su tüketen konut aboneleri 4,32 lira ödüyordu, bu yıl KDV ve ÇTV dahil 3,54 lira ödeme yapacaklar.''

Karahan, akıllı su sayacı kullanılan konutlarda 1 metreküp su bedelinin geçen yıl olduğu gibi yine 1,20 lira olacağını sözlerine ekledi.

Muhabir: Zekeriya Türkel / Hadi Şengül / Sedat Gök

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA