Dünyanın En Temiz Meyvelerini Elleriyle Yapıyorlar

İzmit Belediyesi tarafından engelliler ve ailelerinin birlikte katıldığı kurs ile engelliler dünyanın en temiz meyvelerini sabundan üretiyorlar.

İzmit Belediyesi, engellilerin sosyal hayata katılması ve aileleri ile birlikte bir aktiviteye katılabilmesi için, engelli vatandaşlara ve ailelerine mis sabun kursu veriyor. Kasım 2012'den beri her hafta Cuma günü İzmit Sanat Galerisi'nde bir araya gelen 12 engelli kursiyer ve aileleri, renkli sabunlarla birbirinden güzel meyveler yapıyor. Önce ellerine aldıkları sabun kalıplarını birer birer sabırla rendeleyen kursiyerler, daha sonra rendelenmiş sabunlara büyük bir titizlikle limon, çilek, incir, mandalina, kiraz gibi meyve şekilleri veriyor.

Aileleri ile birlikte bir şeyler üretmenin mutluluğu yüzlerine yansıyan kursiyerler, özenerek yaptıkları ve gerçeğini aratmayan meyveleri kurutup, galerinin bir başka odasında sergiliyor. Konu ile ilgili bilgi veren İzmit Belediyesi Sosyal Hizmet Uzmanı Sinem Gülenç, "Kursumuzda 12 engelli öğrencimiz, 9 velimiz var. Bu çalışmayı engellerin el becerilerini geliştirmek amacıyla yapıyoruz. Ama bunu kurs sonunda küçük bir istihdama da dönüştürmeyi düşünüyoruz. Engelli öğrencilerimize küçük bir katkıda bulunmak için Haziran sonu gibi ürünlerini İzmit Belediyesi'nin satış ofislerinde satma imkanı da sunuyoruz. Öğrencilerimiz 2 ay gibi bir sürede büyük yol katettiler. Şu anda ürünlerimiz satış yapılabilecek duruma geldi" dedi.

Engelli kursiyerlerden Ceren Görgün, "Burada sabunları rendeleyerek meyveler yapıyoruz. Sabunlardan kiraz, çilek, şeftali, incir, mandalina limon yapıyoruz" diye konuşurken, bir başka kursiyer Emin Aktaş ise kurs sebebiyle mutlu olduğunu ifade etti.

Kursun Haziran'a kadar aralıksız devam edeceği öğrenilirken, kurs sonunda engeller tarafından üretilen birbirinden güzel süs amaçlı meyve sabunları İzmit Belediyesi'nin satış ofislerinde satışa sunulacak. Böylece bu kurs sayesinde engelli öğrenciler ve ailelere psikolojik ve sosyal katkının dışında az da olsa maddi bir katkı da sağlanmış olacak .
Kaynak: İHA