Osmaniye'de Karavan Olarak Dizayn Edilen Minibüsün Gizli Bölmelerinde 10 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Osmaniye'de karavan olarak dizayn edilen minibüsün gizli bölmelerinde piyasa değeri 64 bin lira olan 10 bin paket kaçak sigara ele geçirildi.

Osmaniye'de Karavan Olarak Dizayn Edilen Minibüsün Gizli Bölmelerinde 10 Bin Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi
Alınan bilgiye göre, Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada, Doğu ve Güneydoğu illerinden temin edilen yüklü miktardaki yurda kaçak yollardan giren sigaranın, özel dizayn edilmiş araç ile Batı bölgesinde bulunan illerde pazarlanmak üzere Osmaniye geçiş güzergahının kullanılarak nakledileceği bilgisine ulaşıldı.

Elde edilen bilgiler doğrultusunda kritik noktalarda gerekli güvenlik tedbirleri alınarak uygulamalara başlandı. Yapılan uygulamalarda şüphe üzerine durdurulan 35 TEA 88 plakalı karavan olarak dizayn edilmiş minibüste yapılan detaylı aramada, 'zula' olarak tabir edilen özel bir bölme içerisinde 10 bin paket değişik markalarda yurda kaçak yollardan sokulan sigara ele geçirildi.

Kaçak sigaranın gümrüklendirilmiş yaklaşık tahmini değerinin 64 bin TL olduğu belirtildi.

Kaçak sigarayı nakleden Mehmet K.'nin (42) GBT sorgusunda, çeşitli suçlardan toplam 10 suç kaydının olduğu, bu suçların 6’sının kaçakçılık suçu olduğu tespit edildi. Zanlı hakkında yasal işlem yapıldı.

Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK'nın doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanı sıra, sınır bölgelerinde oluşturdukları sözde gümrük noktalarından kaçakçılık yapan kişilerden sözde vergi adı altında haraç alarak ciddi gelir elde ettiği, gümrük kaçakçılığının örgütün bugüne kadarki en etkili mali silahlarından biri olduğu hatırlatıldı.

Yurda kaçak yollardan giren her türlü üründen, ülkenin uğradığı vergi kaybını önlemek, kaçak ürünlerden terör örgütü ve suç örgütlerinin sağladığı haksız kazancın önlenmesine yönelik mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı .
Kaynak: İHA