Çelikhan İlçesinde Hayırseverlerin Desteğiyle Toplanan Gıda ve Giysiden Oluşan Bir Kamyon Yardım Malzemesi İhtiyaç Sahiplerine Ulaştırılmak Üzere Suriye'ye Gönderildi

Çelikhan ilçesinde hayırseverlerin desteğiyle toplanan gıda ve giysiden oluşan bir kamyon yardım malzemesi, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi.

İlçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan ''Suriye'ye Yardım Platformu''nca geçen hafta başlatılan kampanya kapsamında kurulan stantlarda hayırseverlerin gönderdiği malzemeler toplandı.

Gönüllülerin desteğiyle bir depoda türlerine göre sınıflandırılıp, kolilenen yardım malzemesi Çelikhan Belediyesince tahsis edilen kamyona yüklendikten sonra Suriye'deki olaylar nedeniyle ülkesini terk edemeyen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Platform Sözcüsü Abumüslüm Çakmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, malzemelerin, yardım kuruluşları aracılığıyla Suriye'de dağıtılacağı belirtildi.

Hayırseverlerin desteğiyle bu tür yardım faaliyetlerini sürdüreceklerini ifade eden Çakmak, ''Kısa sürede bir kamyon dolusu malzeme topladık. Daha çok gıda, giyim, battaniye ve ısınma gerecine ihtiyaç var. İnşallah kısa sürede bunları temin edip, Suriye'deki kardeşlerimize ulaştıracağız'' diye konuştu.

Muhabir: Mustafa Aloğlu / Mehmet Güldaş

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA