Paris'te 3 PKK'lı kadına şok suikast

Türkiye'de Abdullah Öcalan ile İmralı'da Kürt sorununun çözümü için yeniden adımlar atılmaya başlarken, Paris'ten PKK'ya suikast haberi geldi.

Paris'te 3 PKK'lı kadına şok suikast
Fransa'nın başkenti Paris'in 10. bölgesinde Rue Lafayette üzerinde bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda aralarında PKK'nın kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadın başlarından ve enselerinden kurşunlanmış olarak bulundu. Öldürülen diğer iki kadının ismi Fidan Doğan ve Leyla Söylemez olarak açıklandı.

Saldırının ardından Paris'te toplanan PKK sempatizanları Kürtçe ve Türkçe sloganlar atarak, intikam yemini etti. Bin kadar PKK sempatizanı "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganı da attı. Göstericiler, Abdullah Öcalan lehine de sloganlar attı.

CESETLERİ ARKADAŞLARI BULDU
Yerel saatle 02.00 sıralarında binaya gelen arkadaşları, 3 kadının cesediyle karşılaştı. Cinayetin akşam saatlerinde işlendiği belirtildi.

Saldırıda susturuculu silah kullanıldığı belirtildi. Fransız polisi olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Kadınların başlarından ve enselerinden vurulduğu belirtilirken, Fransız polis bina içerisinde incelemelerde bulunuyor. Cesetlerin halen bina içinde olduğu kaydedildi.

İÇİŞLERİ BAKANI İNCELEME YAPACAK
Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls da, Paris'te aralarında PKK terör örgütü kurucularından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili cinayeti ''dayanılmaz'' olarak niteledi.

France info radyo kanalına konuşan Valls, cinayetlerle ilgili olay yerinde incelemelerde bulunacağını söyledi.

Cinayetlerle ilgili yorum yapmanın şu an için erken olduğunu belirten Valls, "Bırakalım yetkililer gerekli soruşturmalarını tamamlasın'' dedi.

'ÖRGÜT İÇİ HESAPLAŞMA'
Polis, öldürülen Kürt asıllı 3 kadının, terör örgütü PKK ile bağlantılı ve örgüt içi infaz kurbanı olabilecekleri ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

'MÜZAKERE SÜRECİNİ BALTALAMAK'
Fransa'da PKK'ya yakın kaynaklar, 3 PKK'lı kadının infaz edilmesinin İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan'la başlayan müzakere sürecini baltalamak için yapıldığını düşünüyor.

PKK LEHİNE GÖSTERİ
Paris'te toplanan yaklaşık 200 bölücü terör örgütü PKK yandaşı, cinayetlerin "siyasi amaçlı" olduğunu iddia ederek PKK lehine sloganlar attı. Fransız polisi, cinayetlerin işlediği Kürt Enformasyon Bürosu etrafında geniş güvenlik önlemleri aldı.

PROTESTO ÇAĞRISI
Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu, saldırıyı kınamak için tüm Avrupa'daki Kürtleri Fransa'nın başkenti Paris'te gösteri yapmaya çağırmıştı.

Fransa'da yaşayan Kürtlerin, saldırıyı protesto etmek için çocuklarını okula göndermemeleri de istenmişti.

PKK'NIN KURUCULARINDAN

Sakine Cansız, terör örgütü PKK'nın kurucu kadrosunda yer almıştı. Cansız 1980'li yıllarda Diyarbakır Cezaevi'nde ağır işkence gören isimler arasında yer aldı. Türkiye'de uzun yıllar cezaevinde kalan Sakine Cansız, daha sonra Fransa'ya gitmişti.

Fidan Doğan'ın da Kürdistan Ulusal Konseyi'nin (KNK) Paris temsilcisi olduğu belirtildi. Doğan'ın Paris'teki Kürt Enstitüsü'nün kadrolu çalışanı olduğu da belirtilidi. Leyla Söylemez'in de genç bir PKK militanı olduğu ileri sürüldü.