Bakan Çağlayan: Mersin'e 5 Milyon Liralık Kaynak Tahsisi Yaptık

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Maliye Bakanlığı tarafından İçel'e 5 milyon liralık kaynak tahsisi yapıldığını belirtti.

Çağlayan, yazılı açıklamasında, Maliye Bakanlığı'nın İçel'de köy yolu, içme suyu ve tarımsal sulama projelerinde kullanılmak üzere 5 milyon lira ödeneği İl Özel İdaresi'ne tahsis ettiğini kaydetti.

Ödeneğin, önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi hesabına aktarılacağını ifade eden Çağlayan, "2013 yılı, İçel için özel bir yıl olacak. Çünkü haziran ayında Akdeniz Oyunları'nın kalbi burada atacak, oyunlar, İçel'in dünyada tanıtımını gerçekleştirecek. Akdeniz Oyunları'nın kusursuz tamamlanması sayesinde, hem İçel'in hem de Türkiye'nin uluslararası arenadaki konumu daha da sağlamlaşacak. Oyunlardan İçel'in alnının akıyla çıkması ve insanların daha iyi ve sağlıklı hizmet alabilmesi için İçel'in altyapısının sağlam olması gerekiyor. Coğrafi ve topografik yapısının engebeli olması, şiddetli yağan yağmurlar zaman zaman altyapıya zarar verebilmekte, bu da hizmetlerden tam ve sağlıklı şekilde yararlanmayı engelleyebilmektedir." dedi.

Daha iyi hizmet sunabilmek için İl Özel İdaresi'nin, gerek duyulan yeni altyapı yatırımlarını ve projelerini belirlediğini anlatan Çağlayan, şunları kaydetti: "Söz konusu projelerin gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan 5 milyon lira ödenek için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'le görüştük. 2013 yılının ilk gününde Başbakanımızın talimatıyla, Maliye Bakanımız İçel'e 5 milyon lira kaynak tahsisi yaptı. Tahsis edilen 5 milyon lira, İl Özel İdaresi'nce belirlenen ve Maliye Bakanlığı'na sunulan projelerin gerçekleştirilmesinde kullanılacak. Bu kaynak, önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi hesabına aktarılacak. Ayrılan kaynağın, İçel için hayırlı olmasını temenni ediyorum. "