Ak Parti Adana İl Başkanı Yağcı Açıklaması

AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, ''Gazipaşa'daki arsaya cami yapılamayacağı iddiasının hiçbir dayanağı yoktur'' ifadelerini kullandı.

Yağcı, yaptığı açıklamada, uzun bir süredir Adana gündemini meşgul eden imar değişiklikleri üzerinden kendisi hakkında ortaya atılan iddialara cevap vererek, dini tesis alanı, çamlık arsası, imara aykırı yapılan binalar gibi konuları yeniden değerlendirdi.

İmar değişikliğiyle alakalı olarak son günlerde yapılan bazı haberler ve yazılan köşe yazılarında sanki Adana Valisi Coş ile aralarında sorun varmış gibi yansıtılmalar yapıldığını belirten Yağcı, ''Valiyi bu işin içine nasıl soktular anlamış değilim. Kimse valinin arkasına saklanmasın. İddiaya göre, sayın Valimiz Belediye Meclisi'nde kavga çıkartıp meclisi feshedecekmiş. Bir defa valinin belediye meclisini feshetme yetkisi yok. Bu tip yazılara ve bu tip laflara kanacak kadar toy değilim. Herkesi kendileri gibi cahil sanmasın. Yalanında bir şerefi var'' ifadelerini kullandı.

Son bir yıldır il başkanlığı yaptığını, bugüne kadar hakkında iyi yazanların, tenkit edenlerin bulunduğunu belirten Yağcı, şunları kaydetti:

''Ama tenkit iftiraya dönerse orada da susacak değilim. Bu alçakça iftiralara karşı bizimde söyleyecek sözümüz var. Son hadise gösterdi ki arı kovanına çomak sokmuşum. Rüşvetçi eşek arıları saldırıya geçtiler. Emanete alınan o para kirli ellere ulaşamayacaktır. Oyunu bozulanlar, tezgahı dağılanlar, çaldıklarıyla kiralık kalem tutanlar amacına ulaşamayacaklardır. Yavuz hırsız ev sahibini bastıramayacaktır. Arkamda dağ gibi duran bir teşkilat var. Hiçbir kiralık kaleme teslim olmayacağız. Ben iktidar partisinin il başkanıyım ve herkesle görüşürüm. Eğer şehrimize bir hizmet gelecekse isim ve parti fark etmez.''

Yağcı, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

''Gazipaşa'daki arsaya cami yapılamayacağı iddiasının hiçbir dayanağı yoktur. Burayı alan, buranın dini tesis alanı olduğunu bilerek almıştır. Öyle iddia edildiği gibi kimsenin arsası zorla elinden alınmıyor. Belediyelerin dini tesis alanlarını istimlak etme ve dini tesis yaptırma yetkisi vardır. Belediyelerimiz yetkilerini kullanıp burayı istimlak etmeliler. Seyhan Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesini göreve davet ediyorum, bu arsayı istimlak etsinler ve camiyi yapsınlar. Bu konuyla alakalı olarak Adana Müftüsünü de göreve davet ediyorum. Çamlık alan ise belediyenin mülküdür. Kendi mülkünde istediği imar tadilatını yapar. Rantı da tüm Adanalı'nındır. Ama mevcut belediye yönetimine itimatsızlık söz konusudur. Burası için kamuoyunda hassasiyet oluşmuştur. Belediyenin bunun altından kalkması içinse orayı tekrar yeşil alana dönüştürmelidir. Bunu söylerken, şunu da ihmal etmeyelim çamlık alanı adeta bir mezbelelik olmuştur ve berduşların uğrak mekanı gibidir. Buradan Çukurova Belediyesine de sesleniyorum, çünkü görev onlara düşüyor. Orayı Adanalı'nın çoluk çocuk piknik yapabileceği bir hale dönüştürelim ve berduşlardan kurtaralım.''

1/25 binlik ve 1/5 binlik imar tadilatları konusunda yanlıştan dönülmesi gerektiğini belirten Yağcı, kamuoyunda oluşan hassasiyetin gereğinin yerine getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Volkan Kaşik

Yayıncı: Tevfik Işık
Kaynak: AA