'Türkiye’nin her alanda büyümesinden rahatsız olanlar var'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’nin her alanda büyüyüp geliştiğinin belirterek, bu büyümeden ve gelişmeden içeride ve dışarıda rahatsız olanların olduğunu söyledi.

'Türkiye’nin her alanda büyümesinden rahatsız olanlar var'
Memleketi Yozgat’a Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen 5 tesisin toplu temel atma törenine katıldı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, burada yaptığı konuşmada Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, "Türkiye değişirken Türkiye güçlenirken her alanda gücü kuvveti artarken bundan rahatsız olanlar var. İçeride rahatsız olanlar var, dışarıda rahatsız olanlar var. Zayıf bir Türkiye, IMF nin kapısında borç dilenen bir Türkiye’nin hayalini kuranlar var. Başkalarının müdahaleleriyle yol alan bir Türkiye’nin hayalini kuranlar var. O yüzden Türkiye değiştikçe Türkiye güçlendikçe, Türkiye kuvvetinin üstüne kuvvet kattıkça memnun olması gerekenler içerisinde dahi rahatsız olanlar var. Siyasette var bu başka alanlarda var. Türkiye büyüyorsa Türkiye gelişiyorsa, Türkiye güçleniyorsa bundan herkes mutluluk duymalıdır. Daha büyük bir Türkiye için daha güçlü bir Türkiye için rekabet ortaya koyulmalıdır. Ama maalesef işler iyi gitmesin diye felaket için ellerini açanlar var. Onlar boşuna ellerini açıyorlar. Çünkü böyle duaların kabulü gözükmüyor. Biz milletimizden aldığımız dua ve destekle yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

"ARTIK PARASI DEĞERLİ, PASAPORTU KIYMETLİ BAŞI DİK BİR TÜRKİYE VAR"

Orman ve Su İşleri Müdürü Veysel Eroğlu’da Türkiye’nin AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la 10 yılda büyük bir gelişim süreci yaşadığını belirterek, IMF’den borç para alan bir Türkiye’nin şimdi IMF’ye 5 milyar dolar borç verir duruma geldiğini söyledi.

Türkiye’de önceki hükümetlerle şimdiki hükümetleri mukayese etmenin söz konusu olmadığını ifade eden Bakan Eroğlu, "Hükümetimiz destanlar yazıyor. Hükümetimizden önceki mevcut hükümetin durumu neydi. Şimdi aradaki farkı mukayese etmek dahi mümkün değil. O zaman IMF’ye borcumuz vardı, başımız eğikti. O zaman millete borcumuz vardı, o zaman hortumlanan bankalar vardı. Maalesef ekonomi ise dünyada klişe olmamasına rağmen, Türkiye'de maalesef ekonomik kriz vardı. Bu kriz tamamen beceriksiz yönetimlerin kriziydi. Ama dünya lideri başbakanımızla birlikte Türkiye’nin çehresi değişti. Artık parası değerli, altı sıfır atılmış, pasaportu kıymetli ve bütün dünyada gerçekten küresel bir güç olan başı dik bir Türkiye var. "dedi.

Sorgun Belediye Meydanı'nda düzenlenen temel atma törenine Başbakan Yardımcısı, Bekir Bozdağ, Orman ve Su Bakanı Veysel Eroğlu, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat milletvekilleri Yusuf Başer, Ertuğrul Soysal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Ak Parti Yozgat İl Başkanı Fahri Açıkgöz, daire müdürleri, ilçe ve belde belediye başkanları ile sayıda vatandaş katıldı.