Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç'ın Ailesi, Oğullarını Kaybettiklerindeki Acıyı 19 Yıl Sonra Tekrar Yaşadıklarını Söyledi

Afyonkarahisar'da patlamanın meydana geldiği kışlanın adını taşıdığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç'ın ailesi, oğullarını kaybettiklerinde yaşadıkları acıyı, 19 yıl sonra tekrar yaşadıklarını anlattı.

AA muhabirinin kışla girişinde görüştüğü Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç'ın annesi Nuran ve babası Mehmet Saraç, oğullarının adını taşıyan tesislerde yaşanan olayı televizyondan duyduklarını ve büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Oğlu Mete'nin 1993 yılında Van'daki çatışmada şehit düştüğünü kaydeden baba Mehmet Saraç, oğlunun adını taşıyan kışlayı kendi evi gibi gördüklerini söyledi.

Patlama haberi karşısında şok geçirdiğini ifade eden Mehmet Saraç, ''Patlama, evimizde oldu gibi. Olayı duyunca çok duygulandım, iki gündür perişan olduk. 25 evladımız şehit oldu, ailelerine bol sabırlar dilerim. Onlar şehit düştüklerinden, Peygamber efendimizin dizinin yanında olacaklar, bu tesellimiz oluyor. Şehitlerimizin ailelerinin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ve milletimizin başı sağ olsun, Allah sabır versin'' diye konuştu.

Anne Nuran Saraç ise olay gecesi sabaha kadar televizyon başında beklediklerini ve iyi bir haber gelmesi için dua ettiklerini dile getirerek, ''Şehit haberleriyle çok üzüldük, evlat acısını yaşayan bilir, çok zor bir şey, unutulmuyor. 19 yıl sonra tekrar aynı acıyı yaşadık'' dedi.

Saraç çifti, şehit oğullarının adının kışlada yaşatılmasının kendilerini gururlandırdığını aktardı.

Muhabir: Serdar Yılmaz

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA