Hasar Tespitine Devam Edilen Yerleşim Birimlerinde Vatandaşlar, Zarar Gören Binalarını Onarmaya Başladı

Afyonkarahisar'da patlama meydana gelen askeri mühimmat deposu yakınındaki yerleşim birimlerinde hasar tespitine devam edilirken, vatandaşlar hasar gören binalarını onarmaya başladı.

Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda 5 Eylül'de yaşanan patlama nedeniyle çevreye dağılan parçalar, Ataköy ve Kanlıca mahalleleriyle Kışlacık köyündeki binaların çatı, duvar ve pencerelerinde hasara neden olmuştu.

Söz konusu yerleşim alanlarında devlet tarafından yapılacak yardıma ilişkin hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarca hasar tespitine devam ediliyor.

Ataköy Mahallesi'nde cami hoparlörü aracılığıyla yapılan duyuruda, hasar tespitinin bugün sonuçlandırılacağı belirtilerek, binasında hasar bulunup henüz tespit gerçekleştirilmeyen kişilerin muhtarlığa müracaat etmesi istendi.

Ataköy ve Kanlıca mahalleleriyle Kışlacık köyünde ekiplerin yürüttüğü hasar tespitini takip eden vatandaşlar, zarar gören çatıları onarmak için çalışma başlattı.

Afyonkarahisar Valiliğinin web sitesi aracılığıyla dün yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, patlamanın yaşandığı bölgede oluşan hasarın hızla tespit edilerek Başbakanlık acil ödeneği ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından karşılanmasına yönelik talimat verdiği ve bu amaçla kendilerine 500 bin lira gönderildiği bildirilmişti.

Yayıncı: Mürsel Çetin
Kaynak: AA