Ak Parti’de İlçe Danışma Meclisi Toplantıları Devam Ediyor

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen, yerel seçimlere hazırlık ve istişare görüşmelerin yapıldığı ilçe danışma meclisi toplantıları sürüyor.

Ak Parti’de İlçe Danışma Meclisi Toplantıları Devam Ediyor
İlçe danışma meclisi Gürsu, Kestel, İznik’in ardından dün de Yıldırım’da devam etti. Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen ilçe danışma meclisine AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu, Hakan Çavuşoğlu, İsmail Aydın, Bedrettin Yıldırım, Önder Matlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ile çok sayıda teşkilat üyesi katıldı.

Divan başkanlığını AK Parti İl Teşkilat Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yaptığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Toplantı daha sonra siyasi konuşmalarla devam etti. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı ve Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Yıldırım’ın Bursa’nın gözbebeği olduğunu belirterek, “Yıldırım teşkilatı yıllarca birlikte olduğumuz ilk göz ağrımız ve 20 yıldır siyaset yaptığımız ilçemiz. Bizim umudumuz hep Yıldırım’da oldu” dedi.

Altepe, daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetleri hakkında salonu dolduranlara bilgi verdi.

Toplantıya katılan AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Mustafa Kemal Şerbetçioğlu ve İsmail Aydın da ilçe danışma meclisinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

İlçe danışma meclisinde teşkilata seslenen AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise, konuşmasının başında Afyonkarahisar’daki cephanelikte meydana gelen patlama sonucu 25 askerin şehit olmasından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirdi, şehitlere rahmet, aileleri ve Türkiye’ye de başsağlığı diledi.

Danışma meclisi toplantılarının 4’üncüsünü düzenlediklerini hatırlatan Başkan Yalçın, “İlçe danışma meclisleri Gürsu, Kestel, İznik’in ardından bugünde Yıldırım’da devam ediyor. İlçe danışma meclisleri öncelikle seçim süreçlerine girilirken parti içi konuların enine boyuna konuşulduğu, eksiklerin, fazlalıkların kamuoyunda partimiz ve hizmetlerimiz nedeniyle oluşturduğumuz algının masaya yatırıldığı çok önemli platformlardır” dedi.

“ASIL SÖZ MAHALLE BAŞKANLARININ…”

İlçe danışma meclislerinin teşkilatçılık açısından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Yalçın şöyle devam etti:

“Danışma meclisi toplantıları, yapıcı ve samimi eleştirilerin paylaşılması ve varsa eksik bilgilendirilmelerin de giderilmesi için çok önemli bir ortam. Burada konuşulmaması durumunda dışarıda konuşulması teşkilatçılık açısından son derece hatalı bir davranış olarak değerlendirilir. Dolayısıyla hepimiz bir ailenin fertleri olarak, önümüzdeki yerel seçim sürecine hazırlanırken, Bursa’da, Yıldırım’da ve kendi mahallelerimizde neleri görmek istiyorsak, neleri hedeflemişsek burada samimi bir şekilde paylaşmamız gerekiyor. Asıl söz mahalle başkanlarımızın. Bu platform onların konuşacağı platformdur.”

AK Parti Bursa teşkilatlarının ramazan ayında çok yoğun bir etkinliğe imza attığını hatırlatan Başkan Yalçın, “Yaklaşık 180 bin civarında vatandaşla sokakta iftar yaptık. Bu Bursa siyasi tarihinde bir ilk. Milletvekillerimiz tüm ramazan programını sokakta tamamladı. Sadece iftar değil, sahura kadar süren programlarda yer aldık. Bu programlarımız vatandaşının çok büyük beğenisini kazandı. Bunun için tüm teşkilatımızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Ramazan ayındaki etkinliklerin hemen etkisini gösterdiğini ifade eden İl Başkanı Yalçın, “Üye çalışmalarında büyük bir sıçrama oldu. Tarihi rakamlarla üye kayıtları gerçekleşti. Üye çalışmalarında Bursa toplam seçmenini yüzde 13,5’una ulaşıldı. 1,5 puan sonra Başbakanımızın verdiği hedefi, yüzde 15’i yakalayacağız. Bunun birkaç anlamı var. Bu AK Parti’nin Türkiye’de umut olmaya devam ettiğinin çok net işaretidir” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HERKESİN HUKUKU KORUNACAK…”

Kentsel dönüşüm konusuna da değinen AK Parti İl Başkanı Yalçın, kentsel dönüşümün esas gerekçesinin Bursa ve Türkiye’nin birinci derecede deprem bölgesinde yer alması olduğunu vurguladı. Başkan Yalçın, şöyle devam etti:

“Bursa’da 700 bine yakın konut stoku var ve bu konutların yarısı riskli. İnsanlar çürük binalarda hayatını sürdürüyor. Bu verilerden hareket ettiğimizde paranın, emlak değerinin birinci derecede önemli olmadığı bir konudan bahsediyoruz. Yani can güvenliği en önemli konu… Bunu dikkate alarak kentsel dönüşüm süreçlerinin yürütülmesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm aceleye gelecek bir konu değil. Bursa’da 20 yıl sürecek bir süreci başlatıyoruz. Herkesin hukukunun korunduğu bir kentsel dönüşüm sürecini yapmakla mükellefiz. Biz bunun sözünü veriyoruz. Türkiye, mülk sahiplerinin ve hak sahiplerinin hukukunun korunduğu bir kentsel dönüşüm sürecine AK Parti döneminde imza atmış olacak.”

Kentsel dönüşümün bir sosyal plan dahilinde yürüyeceğinin altını çizen Başkan Yalçın, “Komşularımızı kaybetmeden, o bölgenin sosyal hayatını dönüştürmeden, orada yaşayan insanların gelir seviyesini dikkate alan bir kentsel dönüşüm olmasını arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yerel seçimler için de konuşan İl Başkanı Yalçın, “2013 yılının sonbaharında bir seçim gündeme gelecek. AK Parti teşkilatı olarak Bursa’da yerel seçimlere en hazır partiyiz. Teşkilatlarımız bunu ramazan ayında bir kez daha gösterdi. Hiçbir problem görmüyoruz. Bursa’nın 50 yılını konuşacağımız bir kampanya sürecinin olmasını arzu ediyoruz. Günü birlik değil, 2050 yılına kadar Bursa’nın nasıl şekil alacağının tartışıldığı bir seçim kampanya süreci olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Sedat Yalçın, konuşmasının ardından üye kayıt çalışmaları sırasında başarılarından dolayı AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı’ya plaket verdi. İlçe danışma meclisi toplantısı daha sonra basına kapalı olarak devam etti .
Kaynak: İHA