84 Yaşındaki Kadına Tecavüz Edip Öldüren Zanlıya Ömür Boyu Hapis

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde 2 yıl önce akrabası olan yaşlı kadını tecavüz ederek öldürmekten yargılanan şahıs, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

84 Yaşındaki Kadına Tecavüz Edip Öldüren Zanlıya Ömür Boyu Hapis
Sakarya’nın Kocaali ilçesinde 28 Ağustos 2010’da meydana gelen olayda, tek başına yaşayan 84 yaşındaki İpek Şardağ, evinde boğularak öldürüldü. Komşuları tarafından bulunan kadının cesedi üzerinde yapılan inceleme sonrası ölmeden önce tecavüze uğradığı belirlendi. Bunun üzerine Adli Tıp Kurumu'ndan alınan sperm örneklerinden çıkartılan DNA kodları ile gözaltına alınan şahısların doku örnekleri karşılaştırıldı.

DNA profilinin belirlenmesinin ardından ilçede 70 kişiyle görüşen polis, daha sonra şüpheli sayısını 26'ya indirdi. Soruşturma esnasında şüphelilerin yaşam biçimleri, geçmişleri ve profilleri de teker teker incelenerek zanlıya ulaşılmaya çalışıldı. Şüpheli sayısı incelemenin ardından 6'ya düşürülerek, şüphelilerden mahkeme kararıyla kan örnekleri alındı. Yapılan DNA incelemesinde katilin şüpheliler listesinde ikinci sırada bulunan Cevat Genç olduğu tespit edildi. Genç, emniyette alınan ilk ifadesinde olay gecesi öldürdüğü kadının oğlu ile sahilde bira içtikten sonra Şardağ’ın yalnız olduğunu öğrenerek evine giderek 2 kez tecavüz ettiğini itiraf etti. Cevat Genç, yaşlı kadını öldürme sebebini ise tecavüze uğradığını oğullarına söyleyecek olmasından dolayı işlediğini itiraf etti.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın kararı ise geçtiğimiz gün verildi.

Poliste verdiği ifadeleri mahkemede reddeden Genç, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Cevat Genç’in 2008 yılında eşini kaybettiği ve 2 çocuk babası olduğu kaydedildi .
Kaynak: İHA