Sincan Kültür Evi İçin Son Hazırlıklar Tamamlanıyor

Sincan Kültür Evi çok yakında hizmete giriyor.

Sincan Kültür Evi İçin Son Hazırlıklar Tamamlanıyor
Sincan Kültür Evi hizmete girmek için gün sayıyor. Demokrasi Parkı’nın hemen yanı başındaki alanı yeşillendirerek dev bir Ankara Evi inşa eden Sincan Belediyesi, ilçe halkının yaralanabileceği bir kompleks daha oluşturmuş oldu. Sincan Kültür Evi adı verilen ve geleneksel Ankara Evi motifleri taşıyan tesisin hizmete girmesine sayılı günler kaldı. Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna da, Sincan Kültür Evi’ndeki hazırlıkları yerinde inceledi. Belediye bürokratlarıyla Sincan Kültür Evi’ne gelen Başkan Tuna, kısa sürede böyle bir eseri Sincan’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Tuna, yapılan komplekste gençlere ücretsiz dil kurslarının da verileceğini söyledi.

Geçmişin değerlerini geleceğe taşıdıklarını belirten Tuna, “Geleneksel Ankara evlerinin güzelliğini ve tarihi dokusunu gelecek nesillere aktarmak adına ilçemize Kültür Evi’ni kazandırıyoruz. Çok yakında hizmete sunacağımız Kültür Ev’imizin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Selçuklu mimarisinin en güzel örneklerinden olan Sincan Kültür Evi üç kattan oluşuyor. Tarihi ve estetik çehresi, ahşap pencereleri ile ilçenin görülmeye değer birçok noktasından biri olacak Sincan Kültür Evi, 927 metrekare kapalı alana sahip. Geniş ve ferah odaları ve beyaz zemin üzerine kahverenginin ahengini en güzel biçimde yansıtan bu kültür mirası örneği yapı, sadece Sincan’ın değil Ankara’nın da kültürel değerleri arasında yerini alacak .
Kaynak: İHA