Kayseri Gönülü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş:

Kayseri Gönüllü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş, 4+4+4 yasasıyla gelen seçmeli Kur’an-ı Kerim ve siyer derslerinin zamanında seçilmesi konusunda uyarıda bulunmaz.

Kayseri Gönülü Kuruluşlar Başkanı Ahmet Taş:
Başkan Taş, TBMM de çıkarılan 4+4+4 lük yeni eğitim yasasına göre Kur’an-ı Kerim ve siyer derslerinin 5’inci sınıftan itibaren seçmeli ders olarak kabul edildiğini, bu derslerin sınıflarda okutulabilmesi için en az 12-13 öğrenci tarafından seçilmiş olması gerektiğini belirtti.

Öğrencilerin konuyla ilgili müracaat dilekçelerini 10-11-12 Eylül tarihlerinde okullarına ulaştırmalarının gerektiğini, zamanında müracaat yapmayan öğrencilerin bu dersleri okuma hakkını kaybetmiş sayılacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu dersleri çocuklarına okutmak isteyen velilere büyük görevler düştüğünü söyleyen Taş, “Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları olarak öğretmen sendikaları, imam sendikaları, sivil toplum kuruluşları ve duyarlı medyamız ile halkımızı belirtilen süre içinde müracaatların yapılması için tanıtımının yapılması, MEB’i de müracaat süresini Eylül ayı sonuna kadar uzatması konusunda göreve davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA