Davutoğlu, Dini Liderlerle Birlikte Cuma Namazı Kıldı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul’da gerçekleştirilen “Dini Liderler Zirvesi”ne katılan din adamları ile birlikte tarihi Sultanahmet Camii’nde Cuma namazı kıldı.

Davutoğlu ve Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Haddad, daha sonra Sultanahmet’te köfte yedi. İstanbul Conrad Otel’de gerçekleştirilen “Dini Liderler Zirvesi”ne katılan din adamları, Cuma namazı için Sultanahmet Camii’ne geldi. Din adamları heyetine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Essam Haddad da eşlik etti. Cuma namazının hutbesi Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından okundu. Topluca kılınan namazı ardından bir süre cemaatle sohbet eden din adamları, tarihi camiyi inceleme fırsatı buldu. Vatandaşlarla hatıra fotoğraf çektiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Din kardeşlerimizle bir aradayız, çok mutluyuz” dedi.

Camiden çıkan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Essam Haddad, Sultanahmet’te bir süre yürüdü. İkili daha sonra bakan Davutoğlu’nun önerisi ile Sultanahmet Köftecisi’ne girerek yemek yedi .
Kaynak: İHA