Cumhuriyet Parkında Çalışmalar Harıl Harıl Sürüyor

Çorlu Belediyesi'nin en prestijli projesi olarak lanse edilen ve gerek Çorlu'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırması gerekse de Çorlu'ya nefes aldıracak olması nedeniyle vatandaşların da sabırsızlıkla bekledikleri Cumhuriyet Parkı projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürdürülüyor.

Cumhuriyet Parkında Çalışmalar Harıl Harıl Sürüyor
Çorlu Belediyesi ekiplerinin yanı sıra yüklenici firma ekiplerinin de dört koldan yürüttükleri çalışmalarda görev alan onlarca personel harı harıl çalışarak Cumhuriyet Parkını bir an evvel vatandaşların kullanımına sunmaya gayret gösteriyor. Havuzlar Mevkiinde yer alan 170 dönüm alan üzerine Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan Cumhuriyet Parkında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Süs havuzlar, konser alanları, oyun parkları ve aydınlatmaların tamamlandığı Havuzlar Parkında çalışmalar çevre düzenlemesi alanına kaydırıldı. Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı peyzaj ekipleri park alanı içerisinde oluşturulacak yeşil alanlarda çimlendirme çalışmaları yapıyorlar ve alanlarda kullanılacak süs bitkilerini toprakla buluşturuyorlar.

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün kendi tesislerinde kendi imkanları ile ürettiği rulo çimler yine belediyenin imkanları ve personeli tarafından Havuzlar Cumhuriyet Parkına seriliyor. Çimlerin serilmesi ile Cumhuriyet Parkında yürütülen çalışmaların daha belirgin bir şekilde ortaya konulduğunu kaydeden vatandaşlar da çalışmaların bir an evvel bitirilmesini istediklerini dile getiriyorlar.

Çorlu Belediyesi'nin Gölbaşı Gençlik Parkında da başarılı bir çalışma çıkardığını kaydeden vatandaşlar: “Gölbaşı Parkı Çorlu halkına bir nebze de olsa nefes aldırdı. Cumhuriyet Parkı da Çorlu halkının ihtiyaç duyduğu bir alan. Bu alanında düzenleme çalışmalarının ardından hizmete açılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. Cumhuriyet Parkı başta bulunduğu bölge olmak üzere Çorlu'ya değer katacaktır. Açılışın yapılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz” dediler.

Çorlu Belediyesi yetkilileri de Cumhuriyet Parkında sürdürülen çalışmaların tüm hızıyla devam ettirildiğini, 29 Ekim 2012 tarihinde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ile birlikte açılışın yapılmasının planlandığını kaydettiler.

Çorlu Belediyesi'nce düzenlenen ihalenin ardından 4 milyon 580 bin TL'lik bedelle yüklenici firma tarafından üstlenilen Cumhuriyet Parkı projesinde, çalışmaları geçtiğimiz yıl Ağustos ayında başlamıştı. Trakya bölgesinde eşi benzerinin bulunmadığı öne sürülen projede 170 dönümlük alan üzerine 12 bin metrekare taş zeminli konser alanı, 2 bin 455 metrekare çocuk oyun alanı, 882 metrekare gölet, 3 adet tribünlü tenis kortu, 2 adet basketbol sahası, bin 700 metre koşu ve bisiklet yolu, 1 adet 11'li set engelli spor aletleri, 2 adet 5'li set çocuk spor aletleri, lunapark alanı, piknik alanları, kafeler, yürüyüş yolları, 6 adet dikdörtgen fıskiyeli havuz, 1 adet dairesel havuz, kanatlı hayvanlar bahçesi, çiçek parterleri, 280 kişilik yazlık sinema ve 410 araçlık otopark yer alacak .
Kaynak: İHA