İl Genel Meclisi Başkanı Karaduman Açıklama Yaptı

Gaziantep İl Genel Meclis Başkanı Menderes Karaduman, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısını kınayarak, '' İlimizde Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen saldırıda hiçbir şeyden habersiz masum insanların terör saldırısında hayatlarını kaybetmeleri birilerinin hak arayışlarına zemin olamaz'' dedi.

Gaziantep İl Genel Meclis toplantısı, meclis üyelerinin katılımıyla İl Özel İdaresi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Karaduman, yaptığı konuşmada, meclis üyeleri olarak Türkiye genelinde yaşanan terör saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Birilerinin öldürülerek, devletin ve milletin malına canına kastederek hak aranmayacağını ifade eden Karaduman, şöyle konuştu:

''İlimizde Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde gerçekleştirilen saldırıda hiçbir şeyden habersiz masum insanların terör saldırısında hayatlarını kaybetmeleri birilerinin hak arayışlarına zemin olamaz. Dış güçlerin taşeronluğunu yapan kalleşler dün olduğu gibi bugünde ülkemizin huzur ve güveninin bozmak için ellerinden geleni yapmaktadır. Manevi değerler dahil olmak üzere, kural tanımayan, bu caniler kanlı saldırılarla asker, polis, kadın, erkek, yaşlı, çocuk, genç demeden uyguladıkları vahşet karşısında, elbette ki ülkenin kardeş halkını bulacaklar. İçerde ve dışarıda birileri tarafından kullanılan terör artık halkın sabrını zorlamaktadır. Bıçak kemiği geçmiş iliğimize dokunur olmuştur. Kan üzerinden beslenenler bilmelidir ki; her karış toprağımız Türk'ün, Kürt'ün, Çerkez'in, Gürcü'nün, Tatar'ın kanları karşılığında vatan olma özelliği kazanmıştır.''

Karaduman, bu topraklar üzerinde siyaset yapanların barınamayacağını, ''kucak kucağa, sarmaş dolaş'' yüreği yananlara nispet yaparcasına kucaklaşamayacaklarını söyledi.

PKK'nın temelde bir Kürt yapılanması olduğuna inanmadıklarını belirten Karaduman, ''Oysa siyasi tarihe baktığımızda Kürtlerin ve bu bölgede yaşayan diğer halkların bir çatışma içerisinde olmadığı görülmektedir. Ülkemizin bulunduğu jeopolitik konum sebebiyle bölge halkı çatışmaya sürüklenmektedir. Son yıllarda bölgesel ve ekonomik güç olma yolunda önemli adımlar atan Türkiye'nin engellenmek istediği aşikardır'' değerlendirmesinde bulundu.

-Beytüşebap'taki saldırı

Şırnak Beytüşebap'ta yaşanan terör saldırısının son olması temennisinde bulunan Karaduman, terörün işbirlikçileri, iç ve dış uzantılarının ortaya çıkarılması, tüm dünyaya deklare edilmesinin zamanının geçtiğini söyledi.

Terörün ne bölge halkıyla ne de etnik yapısıyla alakası olmadığını dünyanın bildiğini ifade eden Karaduman, açıklamasını şöyle sürdürdü:

''Bu topraklarda bin yıllık kardeşliği birkaç çapulcu berhava edemeyecektir. Bizim temsil ettiğimiz mecliste Türk, Kürt ve Alevi olan meclis üyelerimiz de var. 43 kişilik meclis üyemizin tamamı tek vücut olup, vatanın bölünmez bütünlüğünü, canından aziz bilip, bayrakların en şereflisi olan ay yıldızın altında onur ve gurur saymaktadır. Düğüne gider gibi şahadeti giden güvenlik güçleri bu topraklarda özgürce ve inançla yaşamamız için her türlü fedakarlığı yapan yöneticilerimizi ülkemiz ve devletimizin bekası için atılacak her türlü adımda hiçbir siyasi görüş ayrılığı olmadan desteklemek bizlerin en temel görevidir.''

Terör meselesinde siyasi farklılıkların rafa kaldırılarak milli bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Karaduman, ''Yerelde bizde, genelde ise Türkiye Büyük Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığımız, Başbakanımız, hükümetimiz, Genel Kurmayımız, emniyet güçlerimiz, siyasi partilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz velhasıl topyekun bu terör saldırısı sonrasında ilimizde başlatılan birliktelik, yekvücutluk ara verilmeksizin devam etmelidir'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Zeynep Yücetaş
Kaynak: AA