Baştabip Zafer Yılmaz Açıklama Yaptı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Kapıdağ Devlet Hastanesi eski binasının faal hale getirilmesi için hazırlanan projenin Sağlık Bakanlığı'na gönderildiği açıklandı.

Baştabip Zafer Yılmaz Açıklama Yaptı
Açılışı Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından yapılan Bandırma Devlet Hastanesi'nin Kapıdağ Devlet Hastanesi'ne taşınmasını planladıklarını belirten Bandırma İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Başhekimi Dr. Zafer Yılmaz, ”Bandırma’da yeni hastane binamızın hizmete girmesiyle birlikte boşalan iki eski binayı ilçeye kazandırmak için hazırladığımız projeyi Sağlık Bakanlığı'na sunduk. Hazırladığımız proje kapsamında Devlet Hastanesi'ni Kapıdağ Devlet Hastanesi'ne taşımayı amaçlıyoruz. Kapıdağ Devlet Hastanesi binası ile ilgili depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda yapılan incelemenin sonucunu bekliyoruz. Sonuç olumlu gelirse hastaneyi taşıma çalışmalarına başlayacağız. Yeni hastane binasını fakülteye vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Devlet Hastanesi A blok eski binasını da atıl durumdan kurtarıp Bandırma’nın hizmetine sunmak istediklerini belirten Dr. Yılmaz, ”A blok eski binamızı da atıl durumdan kurtarmak ve ilçenin hizmetine sunmak için çalışmalara başladık. Söz konusu bu binaya Kapıdağ Devlet Hastanesi eski binasında bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'ni taşıyarak bu merkezi geliştirip Diş Hastanesi'ne dönüştürmeyi hedefliyoruz. Öte yandan eski binanın bir bölümüne de Toplum Sağlığı Merkezi'ni ve yine Kapıdağ Devlet Hastanesi'nde bulunan 112 acil servisini taşımayı amaçlıyoruz. Kullanılmayan iki boş hastane binasıyla ilgili hazırladığımız bu iki yeni projeyi bakanlığımızın onayına sunduk. Bakanlıktan onay bekliyoruz. Bu projeleri AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan’a da ilettik. Kendisi de projeye destek olacağını söyledi” dedi .
Kaynak: İHA