Tarsus'ta Yeni Adli Yıl Açılışı

İçel Barosu Tarsus Temsilciliğince yeni adli yıl nedeniyle tören düzenlendi.

İçel Barosu Tarsus Temsilcisi Ozan Varal, temsilcilikte yapılan etkinlikte, yeni yargı yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Son günlerde artış gösteren terör olaylarından ve şehitlerden dolayı acılarının çok büyük olduğunu belirten Varal, ''Bu olayların faillerini lanetlerken, şehitlerimize rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Ancak zaman, hamaset yapmak zamanı değil, zaman, yaşanan acıların kaynağı olan terörü ve şiddeti durdurma zamanıdır. Zaman, şiddet ortamını dağıtmak, onu besleyen sorunları çözmek zamanıdır'' diye konuştu.

Avukatlık mesleğine kabul sınavının olmadığı dünyadaki tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Varal, şunları kaydetti:

''En kolay avukat olunan ülke konumundan hızla çıkmamız gerektiği tüm hukuk kamuoyunun ortak istemidir. Anayasa Mahkemesinin avukatlık sınavını kaldıran kanunu iptal kararının gereğinin bir an önce yerine getirilmesini TBBM'den acilen talep ediyoruz. Gerçekte bütün toplumlar hukuka ve avukatlara gereksinimleri olduğunu akıl ve deneyim sonucu öğrenmişlerdir. Herhangi bir hukuk ve adalet sistemi, avukatlar olmaksızın adil ve demokratik bir şekilde işleyemez. Bu nedenle, avukat ya da savunma makamı, adil yargılamanın temel ve kurucu unsurudur.''

Muhabir: Selahattin Özbozkurt / Veli Gürgah

Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
Kaynak: AA