Sarıkaya Belediyesi Günde 54 Ton Çöp Topluyor

Yozgat’ın Sarıkaya İlçe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü günde 54 ton çöp topluyor.

Sarıkaya Belediyesi Günde 54 Ton Çöp Topluyor
Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçede çöp ve temizlik konusunda herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için büyük bir özen gösterdiklerini söyledi.

Temizlik işlerinin belediyelerin asli görevlerinden biri olduğunu belirten Belediye Başkanı Erbir, “Belediyemiz, 40 kişilik temizlik ekibi, ilçede 15 mahallede toplam 10 araçlık filoyla gece gündüz demeden çöp topluyor. Sabah erken saatlerden itibaren şehrin cadde ve sokaklarına çıkan temizlik işçilerimiz, cadde ve sokaklardan topladıkları çöplerin bir kısmını belirlenen çöp merkezlerine koyarken, bir kısmı ise kürek ve iş makineleri yardımıyla kamyonet ve sıkıştırmalı çöp aracına yüklenerek ilçe dışına çıkarılıyor.” dedi.

Çöp konteynırlarına evsel atıklar dışında atılan demir parçaları ve molozlar konteynırlar ve çöp toplama araçlarında zarara sebep olduğunu ifade eden Başkan Erbir, “Bu konularda halkımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Ayrıca ilçemizin temiz kalması açısından vatandaşlarımız çöplerini konteynır dışına değil de içine atmasını istiyoruz. Bütün vatandaşlarımız temizliğe dikkat ederse içimiz daha temiz olacaktır.” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA