Kumaşa Motif ve Boncuklarla Hayat Verdi

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Adana Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Figen Özeren, döşemelik ve perdelik kumaşları, boncuklarla birleştirip, kendine has motifler kullanarak, farklı bir tasarım ortaya koyarken, kumaşa da yeniden hayat veriyor.

Kumaşa Motif ve Boncuklarla Hayat Verdi
Modelist Ceren Karakaya ile ortak bir çalışma ortaya koyan Özeren, yaklaşık 6 ay süren çalışmasını ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu Fuayesi’nde meraklısının beğenisine sundu. Yoğun ilgi gösterilen serginin açılış kokteyline; ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Abdulkadir Yaşar’ın yanı sıra çok sayıda öğretim üyesi katıldı.

Sergide; yakasız ve önü açık bir ürünün değişik model özellikleri ortaya konulurken, toplam 13 adet çalışma da sergide yer aldı.

Sergi ile ilgili olarak İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan ÇÜ Adana Meslek Yüksekokulu Tekstil Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Figen Özeren, “Yakasız, önü açık bir ürünün değişik model özellikleri yani işlemeler ile ortaya çıkartacağı etkiyi görmek istedik. Bunun için de döşemelik kumaş ve perdede kullanılan fon kumaşları kullandık. Bunları boncuklar ile birlikte birleştirerek, ikisinin etkisini görmeye çalıştık. Özel bir motifimiz yok, sadece elde ettiğimiz kumaşları değerlendirmeye çalıştık” dedi.

Özeren, “Kumaşların motiflerini veya kumaşların özelliklerinden öne çıkarak, tasarımlarımızı buna göre şekillendirdik. Döşemelik kumaş kullanılınca, motifler de Osmanlı motiflerini anımsatıyor. ‘Muhteşem Yüzyıl’ adlı dizi ile birlikte bu tür motiflere olan ilgi de arttı. Bizim sergimizde özellikle döşemeliklerde Osmanlı motifleri ön planda. 6 aylık bir çalışmanın ürünü. Döşemelik kumaşı şekillendirirken çok büyük zorluklar çektik. Hepsi birbirinden farklı tasarımlar ve kullanılan kumaşın özelliklerine göre oluşturulan motifler var. Burada ağırlıklı olarak boncuklar ön planda” ifadesini kullandı .
Kaynak: İHA