Keşan’ın Kadın Başkan Vekili, Kadın Sığınma Evi Eksikliğine Dikkat Çekti

Edirne’nin Keşan Belediye Başkanı Vekili Zeynep Gürel, Keşan’daki kadın sığınma evi eksikliğine dikkat çekti.

Keşan’ın Kadın Başkan Vekili, Kadın Sığınma Evi Eksikliğine Dikkat Çekti
Keşan Belediyesi’ne ait Sosyal Hizmet Merkezi’nin de sorumlusu olan Gürek, Keşan Belediyesi Sanat ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde kışlık giysi ihtiyacı olduğunu bildirdi ve Keşan’a kadın sığınma evi açılmasının prosedürün ağırlığı nedeniyle zor olduğunu bildirdi.

Merkeze genelde kış mevsimine girerken yaz mevsimi kıyafetlerinin, yaz mevsimine girerken de kış mevsimi kıyafetlerinin bağışlandığını dile getiren Gürel “Merkezimizde geçen seneden kalma kışlık kıyafet stokumuz olsa da yine de kışlık kıyafete ihtiyacımız var. Havalar biraz daha soğuduğu zaman kıyafet ihtiyacı daha da net ortaya çıkacak.” dedi.

Keşan’da yılda yaklaşık 5-6 bin kişiye kıyafet yardımı yaptıklarını belirten Zeynep Gürel, yardımları muhtarlıklar vasıtasıyla yaptıklarını, muhtarlıklara başvurmayan ancak kıyafet ihtiyacı olanları da yürüttükleri çalışmalarda elde ettikleri verilere göre kendilerinin dağıtım gerçekleştirdiğini kaydetti.

Merkezin 6 yıldan bu yana açık olduğuna ve Keşan’da binlerce kişinin başta kıyafet olmak üzere ihtiyaçlarını karşıladıklarına vurgu yapan Gürel, Keşan’a çevre ilçeler ile Saros’a tatil için gelenlerin de ihtiyaç sahipleri için giyecek kolileri hazırladığını bildirdi.

Zeynep Gürel, Keşan’a yakın çevrelerde kıyafet yardımı yapan ilçe olmadığı için çevre ilçelere de yardımlarda bulunduklarına, yardımlarının hepsinin kayıt altında olduğuna bu sayede aynı kişilere yardım yapılmasının önüne geçtiklerine vurgu yaptı.

Gürel, Eski itfaiye binasının bulunduğu alandaki yerlerinin kendilerine dar geldiğini, bu nedenle 1-2 hafta içinde, daha önce kadınlara yönelik kurslar düzenledikleri Atatürk Parkı arkasındaki sosyal tesise geçeceklerini söyledi.

Yeni yerin; kadın, çocuk ve erkek bölümlerinin ayrı odalarda olmasına imkan verecek şekilde geniş bir yer olduğuna işaret eden Zeynep Gürel, bunun hem çalışanlar hem de yardım alacaklar için kolaylık olacağını belirtti.

İlçede daha önce kadın sığınma evinin açıldığını ancak sığınma evi için çok üst düzey şartlar istendiğinden izin alamadıklarını belirten Zeynep Gürel “Bu şartların altından kalmak belediye olarak mümkün değildi. İlçede çok güzel 5 yıldızlı olmasa bile 4 yıldız rahat alabilecek düzeyde bir yer hazırlandı. Doktor, hemşire ve psikiyatrisiler istendi. Sığınma evinde bulunacak kişilere iş bulunması dahi istenmişti. Keşan’da kadın sığınma evi Son dönemdeki kadına şiddet vakalarıyla birlikte artık şart oldu. Ama belediyenin bunun altından kalkması tek başına mümkün değil. Devlet desteği şart. Devlet de açılması için yerel yönetimlere topu atıyor.” dedi.

Kaynak: İHA