Karayolları 8. Bölge Müdürü Özendi, Arapgir Çevre Yolunda İnceleme Yaptı

Karayolları 8. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, yapımı devam eden Arapgir çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Özendi ile Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, Arapgir-Kemaliye arasında yapılmakta olan çevre yolundaki incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çevre yolunun ihalesinin yaklaşık 1 ay önce yapıldığını hatırlatan Özendi, yolun yapımında prosedürlerin işlediğini dile getirdi. Özendi, çevre yolunun yapım süreciyle ilgili, '' diye bir şey yok. Normal prosedür yürüyor. Askı süresi var, itiraz süresi var. İnşallah başka bir firma itiraz etmezse normal süreç bitiyor. Firma göstereceğimiz ocakta kompresör kuracak, malzeme kırmaya başlayacak, şantiyesini kuracak ve baharla birlikte burada çalışmaya başlayacak. 9 kilometrelik çevre yolu bölünmüş yol olarak yapılacak'' ifadelerini kullandı.

Kaymakam Turan da Kemaliye-Arapgir-Ağın-Keban-Divriği'yi içine alan bölgenin 2 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu belirtti.

Turizm açısından ilçedeki konaklama sıkıntılarını gidermeye çalıştıklarını dile getiren Turan, ''Ulaşım sorunu da hallolduktan sonra buraya turist yağacak. Çevre yolunda bir sıkıntımız yok, Divriği yolunda mahkeme sürecinden sonra bir sıkıntımız yok, 5 tarihi köprümüz de restore ediliyor. İnşallah Arapgir cazibe merkezi olacak'' dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Fadıllıoğlu / Tuba Karahan

Yayıncı: Önder Felek
Kaynak: AA