Hisarcık Esnaf Odasından Borçların Yeniden Yapılandırılması Uyarısı

Hisarcık Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tosun, çeşitli nedenlerle borçlarını ödeyemeyen sigortalı ve işverenlerin, borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirterek borçlu mükelleflerin bu yeni imkandan yararlanmaları çağrısında bulundu.

Hisarcık Esnaf Odasından Borçların Yeniden Yapılandırılması Uyarısı
Tosun, yaptığı açıklamada, “ Bilindiği üzere 6111 sayılı Torba Yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumuna borçlu işveren ve sigortalılarımıza ödeme kolaylığı sağlanmış, işveren ve sigortalılarımızca da mevcut borçları peşin ödenmiş ya da taksitler halinde yapılandırılmıştı. Ekonomik zorluk, ödenecek taksitin unutulması gibi çeşitli gerekçelerle yapılandırılması bozulan işveren ve sigortalılarımıza, birikmiş gecikme tutarlarının ödenmesi şartıyla eski yapılandırmasını ihya/yenileme imkanını tanıyan 6322 sayılı Yasa 15.6.2012 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

Buna göre; yapılandırması 15.6.2012 tarihinden önce bozulan işveren ve sigortalılar 01.10.2012 tarihine kadar müracaat etmeleri, geciken taksitlerini 31.10.2012 tarihine kadar gecikme faizi ile birlikte ödemeleri halinde, 6111 sayılı Torba Kanununa göre ödeme kolaylığından faydalanmaya devam edeceklerdir. 6322 Sayılı Yasa yeni bir af veya borç yapılandırması olmayıp sadece 6111 Sayılı Yasa gereğince yapılandırılmış borçları 15.06.2012 tarihi itibari ile bozulmuş olanların eski yapılandırmalarına yeniden ihya hakkı sağlamaktır " dedi.

Kaynak: İHA