Gürbüz’den Çeltik Harmanlarına İnceleme

Türkiye’nin çeltik ambarı konumunda olan Edirne’nin İpsala ilçesinde, çeltik harmanı sürüyor.

Gürbüz’den Çeltik Harmanlarına İnceleme
İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz de, harman yapılan çeltik arazilerinde incelemede bulunurken, üreticiye de harman döneminin hayırlı geçmesi dileğinde bulundu.

Gürbüz, ilk ziyaretinin Mustafa Öden’e ait çeltik tarlasında gerçekleştirdi.

Karagöl mevkiindeki çeltik binasına giden İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, çeltik üreticisi Mustafa Öden tarafından karşılandı.

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, Türkiye’de pirincin başkenti olarak bilinen İpsala ovasında çeltik hasadının başladığını, kendilerinin de çeltikçileri ziyaret ederek “bereketli olsun” dileğinde bulunduklarını söyledi.

Öden,1956 yılında başladığı çeltik üretimine İpsala’nın en yaşlı çeltik üreticisi olarak devam ettiğini söyledi.

Öden, Meriç’teki fabrika çalışanları ile beraber toplam 154 SSK’lı elemanı bulunduğunu söyledi.

Öden, hasat ziyareti nedeniyle Gürbüz’e, teşekkür etti.

Daha sonra Hasan-Hüseyin Ödev’in ayranlı mevkiinde bulunan çeltik binasına geçen İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, burada Hasan-Hüseyin Ödev tarafından karşılandı. Çeltik hasadının hayırlı olması dileğinde bulunan Gürbüz, Hasan-Hüseyin Ödev kardeşlerden çeltik üreticilerinin yaşadığı genel sıkıntılar hakkında bilgi aldı. İpsala ovasında çeltik hasadının devam ettiğini ifade eden Ödev kardeşler şu anda herhangi bir sorun gözükmediğini ifade ettiler.

Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün çeltik hasadı ziyaretine Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Akif Şaban Gündüz, Emniyet Müdürü Âdem Gider, Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Darcan da katıldı.

Kaynak: İHA