Gümüşhane Köydes Tahsisat Komisyonu Toplandı

Gümüşhane Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında 2005 yılından bugüne kadar köylerde 113 milyon 800 bin 617 Liralık yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gümüşhane Köydes Tahsisat Komisyonu Toplandı
Gümüşhane’de Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) Tahsisat Komisyonu toplantısı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Vali Yardımcısı Cahit Karatepe başkanlığında ki toplantıya Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Torul Kaymakamı Recai Karal, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Varol, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı temsilcisi Murat İnkün ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.

KÖYDES programında gelinen son durumun değerlendirildiği toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Karatepe, 2012 yılı KÖYDES programında sene başında 72 proje hedeflenirken, ek programlarla birlikte proje sayısının 164’e ulaştığını kaydetti.

Karatepe, içme suyu, yol ve atıksu projelerinin iş sezonu sonuna kadar tamamen bitireceklerini söyledi.

Projenin yürütülmesinde aksaklık yaşanmaması için ilçe Kaymakamları ve İl Özel İdaresi yetkililerini uyaran Karatepe, “2005 yılında başlayan KÖYDES uygulaması ile ilimize bugüne kadar toplam 113 milyon 800 bin 617 liralık ödenek tahsis edildi. Bugüne kadar bu ödeneklerle her yıl köy altyapısı için yüzlerce proje hayata geçirildi. Ödenekleri en uygun şekilde kullanarak vatandaşlarımızın hem köye ulaşımında hem de köydeki yaşamlarında standartlarını yükseltmek için tüm çabamızla çalışıyoruz.” dedi .
Kaynak: İHA