Eğitim-sen'in Valiliğe Siyah Çelenk Bırakma Talebine Polis Engeli

Van’da yeni eğitim yasasına karşı bir basın açıklaması yapmak isteyen Eğitim-Sen Van Şubesi üyelerinin, siyah çelenk bırakmak için Van Valiliğine yürüme girişimi polis engeline takıldı.

Eğitim-sen'in Valiliğe Siyah Çelenk Bırakma Talebine Polis Engeli
Eğitim-Sen binası önünden yürüyüp valilik önüne siyah çelenk koyarak basın açıklaması yapmak isteyen sendika üyelerine, emniyet güçleri izin vermedi. Sendika binası önünde başlayan yürüyüş, polis engeline takılarak Fakı Teyran Parkı önünde son buldu. Burada gerekli iznin verilmesini bekleyen yüzlerce sendika üyesi, sloganlar atarak Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Bu arada eylemin yapıldığı alanın yaklaşık 100 metre ilerisinde arandığı gerekçesiyle polisin gözaltına almak istediği kişinin direndiği bilgisini alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, hemen olay yerine koştu. Şahsın gözaltına alındığını gören ekipler, tekrar eylemin olduğu yere döndü.

Üç temsilci ile valilik önüne siyah çelenk bırakılması taleplerine izin vermemesi nedeniyle sendika üyeleri polisin tutumunu kınadı. Yaklaşık 10 dakika oturma eyleminde bulunan sendika üyeleri, daha sonra basın açıklaması yapmaktan vazgeçti. Basın metnini gazetecilere dağıtan sendika üyeleri, yanlarında getirdikleri siyah çelengi de Fakı Teyran Parkı’ndaki bir ağaca asarak olaysız şekilde dağıldı.

Eğitim-Sen üyelerinin Fakı Teyran Parkı’ndaki eylemine, bazı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) yöneticileri de destek verdi .
Kaynak: İHA