Din Kültürü Öğretmenlerine ‘alevilik’ Dersi

İçel’de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri, Aleviliğin ders kitaplarına girmesi üzerine Alevi dedelerinden bilgi aldı.

Din Kültürü Öğretmenlerine ‘alevilik’ Dersi
Alevilik konusunun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kitaplarına girmesi ile sıkıntı yaşayan İçel’deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (DKAB) Platformu'na üye Din Kültürü öğretmenleri, Alevi Kültür Dernekleri İçel Şubesi Yönetiminden ‘Alevilik’ inancının kendilerine anlatılması talebinde bulundu. Bu talebi olumlu karşılayan dernek dedeleri, ‘Alevilik’ konusunda öğretmenlere bilgi verdi.

Alevi Kültür Dernekleri İçel Şubesi’nde gerçekleşen ilk derse Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük’te katıldı.

Alevi dedeleri Hüseyin Kılavuz, Hüseyin Yıldırım ve Hüseyin Yalçın ile Genel Başkan Engin Gündük tarafından verilen ilk derste ‘Alevilik nedir’, ‘Hangi tarihte ortaya çıkmıştır’ ve ‘Bugünlere gelmesindeki tarihi süreç’ konuları ele alındı. Yaklaşık 3 saat süren derste karşılıklı sorular da soruldu.

Ders Sonunda açıklamalarda bulunan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Engin Gündük, iyi niyetli yaklaşımlarından ötürü Din Kültürü öğretmenlerine teşekkür etti. Birçok alanda ve noktada bu tür çalışmaları dile getirdiklerini ifade eden Gündük, “Yaşadığımız coğrafyada sorunlarımızı konuşarak aşabileceğimizi, birbirimize temas ederek, birbirimize dokunarak, birbirimizi tanıyarak, ortak yaşam alanlarımızı geliştirerek bu ülkeyi ancak bir bahçeye, bir güzellikler ülkesine getirebileceğimizi söylemiştik. Bu taleplerinden ve iyi niyetli yaklaşımlarından dolayı hocalarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bir inancı ancak o inanca mensup olan insanların anlatabileceğini belirten Gündük, “Ne kadar iyi niyetli olursanız olun, ben asla bugün hocalarımızın gösterdiği cesareti gösteremem. Ben kalkıp da herhangi bir alanda Sünniliği veya başka bir inancı anlatabileceğimi zannetmiyorum. Çünkü bu ne hakkımdır ne de haddimdir” dedi.

DKAB Platform Başkanı Mustafa Köse ise böyle bir toplantıya ev sahipliği yaptıkları için İçel Cem Evi yönetimine teşekkür etti. DKAB Platformu'nun 3 yıl önce kurulduğunu dile getiren Köse, “Bizler senede 2 veya 3 defa toplanıyoruz. Suphi Öner Öğretmenevi’nde yaptığımız Son toplantımızda Din Kültürü öğretmenleri arkadaşlarımızdan bir talep geldi. Arkadaşlar genel olarak müfredata yeni giren Alevilikle ilgili bilgi noktasında birtakım sıkıntılar olduğundan bahsettiler. Biz de bu talep üzerine yaz ayında Cemevi’nin yetkilileri ile görüştük ve bu talebimizi kendilerine ilettik. Bu talebimiz olumlu karşılandı ve bizi bilgilendirebileceklerini söylediler. Bugün katılımın düşük olması bizi biraz mahcup etti ama inanıyoruz ki bu bir adımdır. İleriki zamanlarda yapacağımız bu ziyaretlerde öğretmen sayısının artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA