''kardeş Şehir'' Pekin'den Gelen Heyet Gökçek'i Ziyaret Etti

Pekin Belediye Başkan Yardımcısı Xia Zhanyi ve beraberindeki heyet, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i ziyaret etti.

' 'Çin Kültür Yılı'' kapsamında Pekin'den gelen Xia Zhanyi ve beraberindeki heyeti kabulünde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Pekin'in Ankara'nın kardeş şehirleri içinde en eskisi olduğunu belirterek, ''1990 yılından bu yana kardeş şehiriz. Bu kardeşliğin nişanesi olarak uzun yıllardan bu yana Altınpark içinde faaliyet gösteren bir Çin lokantası bulunuyor'' dedi.

Son zamanlarda Çin Halk Cumhuriyeti'nin bazı kentlerini ziyaret ettiklerini, bu ülkeden de Ankara'ya heyetlerin geldiğini ifade eden Gökçek, bundan sonra Pekin ile iki yılda bir karşılıklı olarak ''Pekin ve Ankara Günleri'' adıyla etkinlik düzenleyeceklerini söyledi.

Pekin Belediye Başkan Yardımcısı Zhanyi ise Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin Pekin'in ise Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti olması nedeniyle oldukça önemli bir konuma sahip olduğunu vurguladı.

Çin ile Türkiye'nin arasındaki diplomatik ilişkilerin 41 yıllık geçmişe sahip olduğuna dikkati çeken Zhanyi, ''Gerek 22 yıldır devam eden kardeş şehirle gerekse ülkelerarası diplomatik ilişkilerde gün geçtikçe kültürel, siyasi ve ekonomik olarak oldukça büyük başarılar elde ettik'' diye konuştu.

Zhanyi, Pekin'in Ankara'nın kent yönetiminden faydalanacağı çok şey olduğunu sözlerine ekledi.

Ziyaretin ardından heyet Gökçek'e, Pekin'in tarihini ve kültürünü anlatan Çin İpeği üzerine yazılmış kitap takdim etti. Başkan Gökçek de konuklarına porselen üzerine gümüş işlemeli tabak hediye etti.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Tarkan Demir
Kaynak: AA