Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tokat'ta

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yapımı tamamlanan Tokat Müzesi'nin açılışını yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Tokat'ta
Tokat Müzesi, kentin en eski ve tarihi sokağı olan Sulu Sokak'ta bulunan tarihi binaya taşındı.

Restora edilen bina ile fiziki olarak tarihi görünümünün yanı sıra iç güvenlik konusunda yapılan çalışma ile göz doldurdu. Tokat’ın tarihinin çok eski olduğunu dile getiren Bakan Günay, “Önceki müze Tokat’ın geçmişini sergileyecek ürünleri sığdırılacağı kadar geniş değildi. Bu nedenle biz Tokat’a layık Tokat’ın tanıtımına katkı sağlayacak bir yer araştırdık. Arkadaşlarımız burayı hazırladılar. Bu müze Tokat’ın geçmişini tanıma adına çok önemli. Gaziosmanpaşa’nın memleketi olan Tokat’a gereken ilgi gösterilecektir. En kısa sürede Tokat’ın hak ettiği Turizm potansiyelini yakalayacağına inanıyorum.” dedi.

Bakan Günay, müzenin karşısında yeni yapılan modern binayı işaret ederek “Sulu sokak her tarafı tarih olan bir yer, baktığınız her yer tarihi mekan bu kadar tarihi yerin ortasına modern bir bina yapılması beni üzdü. Bu alan boş bırakılarak büyük bir meydan yapılabilirdi. Böyle tarihi mekanların ortasında modern binalar yakışmıyor. Bu yapılmış ama bundan sonrası için daha dikkatli olunmalı.” şeklinde konuştu.

Açılışa Bakan Günay'ın yan ısıra Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Ak parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Osman Balcı çok sayıda kurum müdürü ve vatandaşlar katıldı.

Ardından Tokat’ta müze olarak kullanılan Latifoğlu Konağı'nı ziyaret eden Bakan Günay Tokat’tan ayrılarak Bafra’ya doğru hareket etti .