Erasmus Öğrencilerine ‘hoşgeldin’ Kokteyli

Hayatboyu Öğrenme Programı Erasmus kapsamında Akdeniz Üniversitesi’ne gelen Erasmus öğrencileri için Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Sosyal Tesisleri’nde ‘Hoşgeldin Kokteyl’i düzenlendi.

Erasmus Öğrencilerine ‘hoşgeldin’ Kokteyli
Yabancı öğrencilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen kokteyle Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri, Erasmus koordinatörleri ve Erasmus öğrencileri katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç yaptığı konuşmada, 2003 yılında pilot üniversite olarak başladığımız Erasmus programına 2012-2013 eğitim öğretim yılı dahilinde şu ana kadar 427 yabancı öğrenciyi ağırlamış olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Prof. Dr. Kılıç, “Dünyanın dört bir yanından yüzlerce öğrenciyi üniversitemiz çatısında görmek büyük bir zenginlik. Arkadaşlarımıza başarılı bir yıl diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Kılıç konuşmasında; 2012-2013 eğitim öğretim yılı için üniversiteye 10 farklı ülkeden, 11 farklı fakülteye toplam 45 öğrenci geldiğini söyleyerek, “Bu öğrencilerin 11’i bir yıl için, 34’ü de güz dönemi için kayıt yaptırmışlardır. Öğrencilerin 17’si erkek, 28’i ise kız öğrenci. 38 öğrenci lisans, 7 öğrenci de yüksek lisans öğrencilerimizdir” diye konuştu.

Kaynak: İHA