Fırat Dülger'in Oğlu Onbaşı Onur Fikret Dülger'in Naaşı Askeri Uçakla Trabzon'a Getirildi

Afyonkarahisar'daki patlamada şehit olan eski Trabzonspor Genel Sekreteri Zekai Fırat Dülger'in oğlu Onbaşı Onur Fikret Dülger naaşı, askeri uçakla Trabzon'a getirildi.

Afyonkarahisar'daki askeri mühimmat deposunda 5 Eylül'de yaşanan patlamada şehit olan askerlerden Trabzonlu Onbaşı Onur Fikret Dülger'in naaşı, askeri uçakla Trabzon Havalimanı'na getirilerek burada tören düzenlendi.

Havalimanındaki törene, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, İl Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu, eski Trabzonspor Kulübü Basın Sözcüsü Zeyyat Kafkas, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Şehit Onbaşı Dülger'in nişanlısı Gamze Bahadır ve kayınpederi Alaattin Bahadır, yakınları ile polisler ve askeri erkan katıldı.

Şehitlerden Dülger'in cenazesi, tören sonrası askeri uçaktan indirilip Trabzon Belediyesi'ne ait cenaze nakil aracına konuldu.

Dülger'in naaşı, Türk bayrakları asılan araçlardan oluşan bir konvoy eşliğinde Beşirli Mahallesi'ndeki evine getirildi.

Eve gelen Bakan Bayraktar ve Vali Kızılcık, evin önünde kurulan taziye alanında aileye başsağlığı diledi.

-''Bugün senin düğün günün''-

Tören ve şehit Dülger'in evinin önüne gelen annesi Figen Dülger, ''Ben seni buradan böyle mi gönderdim, bugün senin düğün günün'' diyerek fenalık geçirdi.

Dülger'in bazı yakınlarının da gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Öte yandan, Dülger'in evi ile mahallesindeki diğer evlere de Türk bayrağı asıldığı görüldü.

Şehit Dülger'in naaşının, evinde Kur'an-ı Kerim okunması sonrası Akçaabat ilçesine götürüleceği ve buradaki camide ikindi vakti kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verileceği öğrenildi.

Bu arada, Şehit Onbaşı Çağun'un cenazesinin ise aynı uçak ile Iğdır'a gönderildiği belirtildi.

Muhabir: Tuncay Bekar-Burak Altunöz / Selçuk Kılıç

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Kaynak: AA