Yeni Dünya Vakfı Yöneticileri ve Öğrencileri Nevşehir’de Buluştu

Yeni Dünya Vakfı yöneticileri ve yurdun dört bir yanından gelen öğrencileri, Nevşehir’de bir araya geldi.

Yeni Dünya Vakfı Yöneticileri ve Öğrencileri Nevşehir’de Buluştu
Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Kampı’nda gerçekleşen ve üç gün sürecek olan buluşmada, çeşitli konularda eğitim, seminer, görüş alışverişi ve sohbet toplantıları yapılacak. Gençler, ayrıca Kapadokya bölgesinin turistik mekanlarını da gezecekler.

Yeni Dünya Vakfı'nın eğitim kampına 75 öğrenci katılırken, kampın ilk gününde gençlere çeşitli kişisel gelişim sunumları yapıldı, Avanos’ta çömlek yapımı da yerinde izlendi.

Vakıf Başkanı Mahmut Göksu yaptığı açıklamada, genel manada vakıf kültürü ve bu kültüre katkı kavramları üzerinde durarak, kampa gelen her öğrencinin katılımıyla bu kültüre katkı vermiş olduğunu söyledi.

Vakfı 1996 yılında 11 kişiyle kurduklarını kaydeden Göksu, "Çeşitli hizmetleri olan, arada bir tuz mesabesinde burs da veren bir vakıfız. Ankara'daki yerimiz yakında açılacak, İstanbul’da da yerimiz açılacak. Bu mekanlar ancak insanlarla yani sizlerle güzel oluyor. Vakfa değer katan ancak öğrencilerdir, gönüllülerdir, sizlersiniz. Vakıf hizmetleri başlı başına bir fedakarlık olayıdır. Bu vakıfla birlikte olan herkesin gelecekte bu kervana katkı vermesi lazım. Bu kervanı yürütebilme adına buradan mezun olan herkesin düşünmesi lazım. Türkiye’nin her yerinde üniversite açıldı. Sadece İstanbul’da 36 üniversite var. Tüm üniversitelerde okuyan arkadaşların tamamı uzatılacak bir el arıyor. Onlarla dostluk kurmak, el uzatmak sizlerin görevidir. Güzel insan, doğru insan gittiği her yerde çiçek açıyor. Sizler de inşallah yarın üniversitelerinizi bitireceksiniz. Okul sırasında iyi bir diyalog kurmak, mezun olduktan sonra da gittiğiniz yerlerde ayaklı şube olarak çalışmanız lazım. Vakıf olarak hizmet vermek gerekir. Nerede olursak olalım, hangi konumda olursak olalım her şeyin merkezinde insan vardır. Yeni Dünya Vakfı olarak biz de güzel insan modeline katkı vermek istiyoruz" ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA