İzmir Üniversitesi'nden Yabancı Öğrencilere Destek

Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İzmir İl Müdürü Gazali Çiçek, Türkiye Bursları'yla ilgili değişiklikleri ve yeni uygulamaları aktarmak üzere İzmir Üniversitesi (İZÜ) Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'i ziyaret etti.

İzmir Üniversitesi'nden Yabancı Öğrencilere Destek
Müdür Çiçek, burslara müracaat sürecini ve yerleşen öğrencileri etkili bir şekilde desteklemek için İzmir'de de koordinasyon ofisi bulunacağını söyledi.

İZÜ'de halen yurtdışı Türkler ve akraba topluluklardan beş öğrencinin burslu eğitim aldığını, Somali’den gelen üç öğrenciye de mütevelli heyeti tarafından burs verildiğini belirten Rektör Erciyeş, kapılarının yabancı öğrencilere her zaman açık olduğunu, imkanlar dahilinde hepsinin desteklenmeye çalışıldığını ifade etti.

2012-2013 akademik yılında İZÜ'ye tam zamanlı yabancı öğrenci başvurularının arttığını ifade eden Erciyeş, "Özellikle tıp fakültesi, en çok başvuru alınan birimler arasında. Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İran, Suriye, Ürdün, Azerbaycan, Kazakistan ve Nijerya’dan başvurup kabul edilen yabancı öğrencilerin kayıtları devam ediyor." dedi.

Türkiye Bursları'yla lgili değişiklikler ve yeni uygulamalar hakkında Prof. Dr. Erciyeş’e bilgi veren İl Müdürü Gazali Çiçek ise her üniversitenin bunun için belirli bir kontenjan ayırmaya teşvik edildiğini söyledi.

Çiçek, son durumu şöyle açıkladı: "Önceki uygulamada Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı (TCS) ile yerleşen Türk ve akraba topluluklarına mensup adaylar, bu sınavın kaldırılmasının ardından Türkiye'deki üniversitelerde burslu eğitim görmek için www.turkiyeburslari.org sitesi üzerinden başvurularını iletebiliyor. Başvuruların değerlendirilmesi, en az yüzde 60 akademik başarı ve mülakat olmak üzere iki aşamalı bir süreçten oluşuyor. "