Bitlis’te Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri Veriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bitlis’e atanan 363 ilköğretim okulu öğretmeni için 5 günlük bir uyum semineri verilmeye başlandı.

Bitlis’te Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri Veriliyor
Oya Havare İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, yeni atanan öğretmenlere, özellikle çevreyi tanıma, öğretmenlik mesleğinin çevre ile olan bağlantıları, bölgelerin yapısı ve 4+4+4 sistemi ile ilgili bilgiler verdi. Korkmaz, “Her zaman dışarıdan gelen bir göz, taze bir kan ve taze bir nefes bu anlamda mutlaka farklı bir bakış açısı getiriyor. Bilindiği üzere eğitim sistemi değişerek 12 yıl kademeli eğitime geçildi. Açıkçası olması gerekende buydu. Dünyanın hiçbir yerinde kimse 8 yıllık eğitim yapmıyordu. Bizler 12 yıllık eğitim yapıyoruz ama maalesef ders faktöründe dünya standartlarını yakalamış değiliz” şeklinde konuştu.

Uyum seminerine katılan Vali Yardımcısı Akif Pektaş ise konuşmasında, öğretmenlik mesleğinin ulvi bir meslek olduğunu ifade ederek “Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal olduğu hakkında burada nutuk atmaya çok da gerek yok. Dört yıllık üniversite eğitimi esnasında eminim ki taşrada görev yaptığınız zaman öğretmenlik mesleğinin ne kadar ulvi olduğunu pek sözle, olayla ve anıyla karşılaşmışsınızdır. Bizim toplumumuzda özellikle de kamu görevi idrak eden şahıslara verilen değer her zaman fazla olmuştur. Sizler resmi olarak görev yaptığınız her yerde şanlı Türk bayrağının temsilcilerisiniz. Cennet vatanımızın cennet bir köşesindeyiz. Ben de göreve başlayalı çok uzun bir zaman olmadı. Ben bir tarihçi değilim, ancak bu zaman zarfında burada gözlemlediğim en önemli unsur Bitlis’in Anadolu’nun anahtar kenti olmasıdır. Bunun en anlama geldiğini sizler de burada kaldıkça daha iyi idrak edebileceksiniz. Selçuklu medeniyetinden kalan o değerleri gördüğünüzde bu bölgenin ne derece önemli olduğunu anlayacaksınız. Bu ulvi görevin yerine getireceğinizden bizim en ufak bir şüphemizde yok, kuşkumuz da yok. Sonuçta sizler yeni neslin mimarları olacaksınız. Toplumumuzda her alanda faaliyet gösterecek insanların yetiştirmekle mükellef olan insanlarsınız. Okumanın ne kadar önemli olduğunu hepimiz söylenmiş değerli sözlerde bile bulabiliriz. Sizler çok zor şartlar altında görev yapacaksınız. Memleketin en ücra köşelerinde belki birbirimizi ya göreceğiz yada göremeyeceğiz. Tabi derdiniz sıkıntınız olduğunda elimizden geldiği kadarınca sizlere yardımcı olmaya çalışacağız. Sizler çok zor şartlar altında görev yaptığınız yerlerdeki genç beyinlere ışık tutmak zorundasınız. Sizler bence öğretmenlik mesleğini seçerek zor olan yolu tercih ettiniz. Bundan dolayı da hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ancak bu hayattan sonra sivil hayat sona erdi. Artık sizler devlet memurusunuz. Dolayısıyla devlet memurunun üstlendiği görevleri, ödevleri ve yükümlülükleri yerine getirmekle sorumlusunuz. Bundan sonrada bu tutum ve davranışı göstermekle mükellefsiniz. Bu görevi de hepinizin taşıyacağından hiçbir şüphemiz yok. Nasihat etmek kolay, örnek olmak zor diye benim sevdiğim bir söz var. Sizler zor olanı seçmişsiniz. Sizler örnek kişiler olacaksınız. Bazı görev yaptığımız yerlerde ziyaretlerimiz sırasında öğretmen arkadaşımızın halini hatırını soruyoruz. Sonrasında çocuklarla sohbete başlıyoruz. Çocuklara soruyoruz. Dersler nasıl, okumayı öğrendin mi diye son olarak ne olmak istersin diye sorduğumuzda ise öğretmen olmak istediğini, öğretmenini çok sevdiğini söylüyor. İnanın bu bir meslek mensubuna verilebilecek en güzel cevaptır. Çünkü çocuğun örnek aldığı kişiler öğretmenleridir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından il milli eğitim müdür yardımcılarından Mutluk Özlem ve Alaatin Yurderi tarafından uyum semineri verilmeye başlandı .
Kaynak: İHA