Arhavi ve Hopa'da Yapımı Devam Eden Kamu Yatırımları

Artvin Valisi Necmettin Kalkan ile AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Arhavi ve Hopa'da yapımına devam edilen kamu yatırımlarını inceledi.

Vali Kalkan ile AK Parti Milletvekili Kışla, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Emniyet Müdürü Hüsrev Salmaner ile bazı daire amirleri, ilk olarak Arhavi ilçesinde inşaatı süren 40 yataklı devlet hastanesini ziyaret etti.

Sağlık Müdür Vekili Tülay Lağarlı ile yüklenici firma yetkilileri, burada çalışmalar hakkında Vali Kalkan ile Kışla'ya bilgi verdi.

Hastane binası inşaatının yaklaşık 6 milyon 395 bin liraya mal olacağını belirten Lağarlı, yüzde 12 oranında fiziki gerçekleşme sağlanan binanın, 2013 yılında bitirilmesinin planlandığını söyledi.

Kalkan ile Kışla, daha sonra ilçedeki 90 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdu ile Musazede Mahallesi'ndeki afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Buradan Hopa ilçesine geçen Vali Kalkan, bu yıl hizmet vermeye başlayacak olan Hopa İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasını, 100 öğrenci kapasiteli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Kız Öğrenci Yurdu'nu gezdi.

Vali Kalkan, son olarak bir süre önce ilçeye bağlı Sugören köyünün Naşeni Mahallesine giderek, burada yapılan yol çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Muhabir: Bayram Sarayoğlu / Burak Altunöz

Yayıncı: Asena Akçay
Kaynak: AA