İnternetin en büyük korsanı iade edildi!

Kamboçya’da yakayı ele veren The Pirate Bay kurucusu Gottfrid Swartholm Warg İsveç’e iade edildi.

İnternetin en büyük korsanı iade edildi!
Geçtiğimiz hafta Kamboçya'nın başkenti Phnom Penh'de bir otelde yakalan Warg internetin en etkili korsanlarından birisi olarak biliniyor. İsveç mahkemesi tarafından bir yıl hapis cezasına çarptırılan ancak cezası onanmasına rağmen teslim olmayan The Pirate Bay kurucusunun durumu İsveç ve Kamboçya arasında iade anlaşmaması olmaması nedeniyle bir süre belirsizliğini korumuştu. Bir hafta süren bekleyişin ardından Warg, Tayland Havayollarına ait bir uçak ile Kamboçya 'dan sınırdışı edildi ve de İsveç 'e gönderildi.

İki ülke arasında iade anlaşmaması olmamasından ötürü Warg 'ın iadesi göçmenlik yasasının ihlali çerçevesinde gerçekleştirildi. Warg 'ın tutuklanmasından bir süre sonra İsveç, Kamboçyalı yetkililere The Pirate Bay davasına ilişkin belgeleri göndermişti. Kamboçya polisi adına açıklama yapan Kirth Chantharith, İsveç 'ten belgelerin gelmesinin ardından sürecin başladığını dile getirdi.

İsveç Vergi Dairesi'nin bilgilerini kontrol eden bir şirkete korsan saldırı yapmaktan yeni bir soruşturma açılarak tutuklandı.