Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, Akarçay'ı İnceledi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, mühendis odaları, müteahhit dernekleri ve yapı denetim kuruluşlarının temsilcileriyle, rekreasyon çalışmaları devam eden Akarçay'da incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Çoban, yaptığı açıklamada, 2000 yılında hizmete giren Eskişehir'deki Porsuk Çayı'nın her yıl yapılan ilavelerle bugünkü halini aldığını Akarçay'da da her yıl yeni ilaveler yapılacağını ve yapılmasının da zorunlu olduğunu bildirdi.

Akarçay'ın peyzaj alanı ve çay genişliği bakımından Porsuk Çayı'ndan daha avantajlı konumda olduğunu ifade eden Çoban, şöyle konuştu:

''Başlangıç olarak çok güzel projeye imza attık. Akarçay, kente yeni bir vizyon katacak. Afyonkarahisar halkının dışarıdan gelen misafirlerini gönül rahatlığıyla gezdirebileceği bir proje oldu. DSİ'nin 38 milyon lira harcadığı proje için belediye de şu ana kadar 11-12 milyon lira harcama yaptı. Bu harcamayı da hiç borçlanmadan yaptık. Geçmişte 3 milyon liralık yatırımın bile borçlanmadan yapılmıyordu. Akarçay'da yaz aylarında da su bulunacak. Akarçay'da kışın saatte 400 metreküp su akışının sağlanmasına rağmen, mayıs ayında suyu kesiliyor. Yaz aylarında da Akarçay'da su bulunmasını sağlamak için bentlerle suyu tutacağız. Hatırlarsınız geçtiğimiz günlerde DSİ, İsmailköy ve Saraycak'ın bentlerle çevirdiği suların Akarçay'a akmasını sağladı ve burası doldu. Eğer onlara su gitmezse Akarçay'ımız dolacak. O köyler suyu çevirdiği zaman da Akarçay'ımızda durgun su bulunacak.''

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Deniz Açık
Kaynak: AA