‘Sağlık Turizmi Platformu Toplantısı’ ATSO’da Yapıldı

Antalya’yı sağlık turizminde marka kent yapmak amacı ile kurulan Sağlık Turizmi Platformu 1. Yürütme Kurulu Toplantısı Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ATSO) yapıldı.

‘Sağlık Turizmi Platformu Toplantısı’ ATSO’da Yapıldı
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vücudi Özen başkanlığında yapılan toplantıya Tanıtım A.Ş., Talya Tıp Merkezi, Medical Travel Assistance, Termessos Turizm, Rixos Hotel, Ayka Vital Park, Sky Airlines, Karmi Tour ile Dünyagöz, OFM Özel Antalya, Anadolu ve Aspendos Hastaneleri temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Antalya Sağlık Turizmi sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtımına yönelik atılacak adımlar konuşuldu.

Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan ATSO Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Vücudi Özen, Antalya sağlık turizmini uluslararası alanda marka yapabilmek amacıyla kurulan ‘Sağlık Platformu’nda sektör temsilcileri ile birlikte son derece güçlü bir sinerji yakaladıklarını kaydetti.

Özen, “Antalya, tesisleriyle, iklimiyle, insan kaynağıyla, sağlık sektöründeki marka işletmeleriyle sağlık turizmi için büyük potansiyele sahip bir kent. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak amacıyla, sektörün tüm taraflarını bir araya getirerek oluşturduğumuz Sağlık Turizmi Platformu çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor” dedi.

Önümüzdeki süreçte öncelikle, sektör mensuplarını, verilen destekler konusunda bilgilendirmek için 19 Eylül’de Ekonomi Bakanlığı Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü’nden Mete Özbalaban’ın katılımıyla ‘Sağlık Turizmi ile İlgili Teşvikler Tebliği’ konusunda bir toplantı yapmayı planladıklarını kaydeden Özen, “Bu toplantı aynı zamanda sektör mensuplarına sağlık turizmine yönelmek yönünde bir vizyon da katacaktır. Ayrıca, Antalya’yı sağlık sektörü ile dünyaya tanıtacak görüşmeler yapmak amacı ile ilk etapta IMF Kiev fuarına gözlemci olarak katılım sağlama kararı aldık. Dubai, Alma-Ata ve Utrecht fuarlarına katılım kararımızı ise sonraki toplantılarımızda netleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Antalya’nın sağlık turizmi ile de iyi bir yerde olduğunu göstermek amacı ile tanınmış bir derginin Londra Fuarı sayısında İngilizce olarak hazırlanan 10 sayfalık ‘Antalya’da Sağlık Turizmi’ yazısı çıkartacaklarını da sözlerine ekleyen Özen, derginin ilk olarak Kasım ayı içerisinde yapılacak olan World Travel Market (WTM) Fuarı’nda, sonra da 1 yıl boyunca Türkiye’deki turistik destinasyonlarda satılacağını ifade etti.

Tanıtım A.Ş.’nin katılım sağlayacağı 40 fuarda dağıtılmak üzere İngilizce, Almanca ve Rusça olarak 3 dilde basılacak ‘Antalya Destinasyonu Sağlık Broşürü’ de hazırlandığını bildiren Özen, İngilizce broşürün ilk olarak Kasım 2012’de gerçekleştirilecek WTM Fuarı’nda dağıtılmasının planlandığını söyledi.

Sağlık Turizmi Platformu için ATSO sponsorluğunda bir internet sayfası da yapacaklarını belirten Özen, bu sayfada Antalya’da tedavi olan yabancı hastalar ile röportajların da yer alacağını kaydetti.

Toplantıda, kısa bir süre önce vefat eden, kurulun oluşturulması ve sağlık turizminin gelişmesi için büyük emek harcayan TUHETO Eski Başkanı ve Yürütme Kurulu Üyesi İbrahim Artukaslan’ın da minnetle anıldığını ifade eden Özen, sektörün çok değerli bir büyüğünü kaybettiğini belirtti .
Kaynak: İHA