KCK Davasında Yarınki Duruşmaya İzleyiciler Alınmayacak

Terör örgütü KCK davasında, mahkeme heyetini yuhalayan ve alkışlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

KCK Davasında Yarınki Duruşmaya İzleyiciler Alınmayacak
Mahkeme, ayrıca izleyicilerin alkışlı protesto ve yuhalamaları nedeniyle yarınki duruşmaya izleyicilerin alınmamasına hükmetti. 3. KCK davasının bugünkü duruşmasına avukatların usüle ilişkin taleplerini anlatmalarıyla devam edildi. Ancak daha önce iki kez söz verilen avukat Baran Doğan’ın üçüncü kez söz istemesi tartışmaya neden oldu. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, “10 defa söz verilmez. İki kez aynı konuda söz verdim.” dedi.

Bu sözlerin üzerine avukat Doğan, “Usul yönünden başka bir konuya değineceğim.” karşılığını verdi. Başkan Alçık ise, “Her gün söz hakkı mı olur? Hayret bir şey.” şeklinde tepki gösterdi. Davanın başka bir avukatı Davut Erkan söz alarak, “Biz aramızda iş bölümü yaptık. Baran Doğan usule ilişkin taleplerde bulunmaya devam edecektir. İzin verilmiyorsa bunun gerekçesini söyleyin.” dedi.

Söz hakkı vermeyeceğini belirten Başkan Alçık, “Kararımızı verdik. İtirazınız varsa gidersiniz. Düzene uymazsanız ara veririz.” uyarısında bulundu. Başkanın bu konuşması sırasında salonda bulunan bir avukat, “Bize bağırmayın.” diye tepki gösterdi. Başkan Alçık ise yüksek sesle “Bağıran yok.” diye karşılık verdi. Bu tartışmanın ardından mahkeme heyeti salondan ayrılarak duruşmaya ara verdi. Salonda bulunan izleyici ve avukatlar mahkeme heyetini önce yuhaladı sonra alkışlarla protesto etti.Verilen aranın ardından duruşma yarına ertelendi. Sanık ve izleyicilerin mahkeme heyetini yuhalayarak ve alkışlayarak protesto ettikleri gerekçesiyle yarınki duruşmaya izleyicilerin alınmamasına karar verildi.

Güvenlik kameralarından heyeti yuhalayıp, alkışlayanların tespit edilerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırıldı .